Izbor UrednikaZivot i Stil

САТАНИЗАМ: Репер дизајнирао „ђавоље“ патике са људском крвљу

Најуспешнији амерички репер Лил Нас X, један од најутицајнијих личности на интернету и младић са Форбсове листе, лансирао је „сатанине патике“ – модификацију чувеног модела Нике Аир Маx 97, са „специјалним“ додатком у ваздушном ђону – једном капи људске крви. Твитер заједница и фанови су новим, благо речено, чудним моделом и поруком „боље владати у паклу него служити у рају“ већ дубоко шокирани и згрожени.

Те специјалне „сатанине патике“ израђене су у мањој серији за „само 666“ посебних „срећника“. Они ће моћи да их купе већ од понедељка 29. марта за 1.018 долара.

Патике су модификација Нике Аир Маx патика из 1997. године али са темом ђавола – у црвено црној боји. Кап људске крви налази се у ваздушном ђону напуњеном посебним црвеним мастилом.

Количина у којој су патике произведене представља број ђавола, док је цена референца на део из Библије, назнаћен на патикама а тиче се сотоне „како пада са неба као муња” – Јеванђеље по Луки, 10:18.

Патике су израђене у сарадњи са МСЦХФ, брендом са седиштем у Бруклину, који је 2019. године објавио верзију Нике патика напуњених светом водом под називом „Јесус Схоес“, чија је цена била 4.000 долара.