Vesti

СВЕДОЧЕЊЕ: Емигранти пљачкају радње и кола испод Бранковог моста, полиција ћути (ВИДЕО)

Народне патроле у Београду разговарале су са грађанима који раде у продавницама и ресторанима у околони Бранковог моста, који су посведочили о пљачкама и инцидентима које проузрокују мигранти.

– Украли су нам телефон, узели торбицу са 200 евра. Пробали су једном да откључају касу, али је срећом била закључана. Малтретирају нас, а испада да имају већа права од нас.

Када смо им се успротивили, дошли смо у ситуацију да вођа мигрната уђе у радњу и безобразно ме пита „јел има неких проблема“. Он мене то да пита у мом граду – каже један од радника.

Други младић истиче да га је разочарала реакција полиције.

– Када смо их једном спречили у пљачки дошла је полиција и уместо њих да хапси, претила је да ће мене да приведе! За покушај пљачке за мигранте је предвиђена казна од три месеца условно! Па, где то има?

Док радимо, немамо никакву сигурност. Након што сам их спречио у крађи, мигранти су ме снимали телефоном. Сваки пут ме попреко гледају. Такође, мом пријатељу су обили ауто, а таквих пљачки је било још пуно – сведочи младић.

Они су подржали рад народних патрола и истакли да су напади режимских и прозападних медија на све који се противе мигрантском насиљу – бесмислени и страшни.

– Медији или не знају или се праве да не знају шта се дешава на терену. А ми не мрзимо никога, нити имамо против било кога ко се понаша нормално, жели да ради и не наноси штету другоме – поручују сведоци за „Србин инфо“.

Извор: srbin.info