Vesti

СПРЕЧИТИ ДА СЕ ОД ЦЕТИЊА НАПРАВИ БЛАЈБУРГ: Верни народ раскрстио са Миловим режимом (ВИДЕО)

Евидентно је да је ДПС, у последње време, „одбрану“ Црне Горе од „великосрпске окупације“ препустио скаредним „организацијама“ попут „Патриотско-комитског покрета“, „Црногорског образа“, „Црногорске културне мреже“, Андрији Пури Поповићу, лидеру Либералне партије, и плејади корисника режимских апанажа.

“Патриотски скуп“ (Фото: Јутјуб)

Највећа опозициона партија је драстично смањила ниво шовинизма у изјавама, задовољавајући се малициозним коментарима на рачун нове већине, мандатара и „јадиковкама“ због отпуштања њихових нестручних и сувишних кадрова у ослобођени општинама.

Историчар, др Александар Раковић, осврнуо се у коментару за ИН4С на „маскирање“ ДПС-а „грађанским бојама“ и одговорио да ли на овај начин покушавају да поврате гласаче који су одани СПЦ уочи важних локалних избора у Никшићу у марту наредне године.

Раковић истиче да није до краја јасно шта се догађа у Демократској партији социјалиста, али и да је очито да постоје поделе између политичких фракција које могу имати везе и с разним крацима хоботнице.

„Најекстремнија фракција коју предводи Мило Ђукановић, која ствара „црногорски домовински идентитет“, извесно је пребацила део деловања на маргиналне организације које су спремне да свог лидера штите чак и терористичким деловањем по шумама. Ради се о културолошки инфериорним групицама које тумарају кроз антифашизам певајући усташке песме. Апсурдно, зар не?

Постоји бојазан да Цетиње не постане нови Блајбург, тотемистичко место окупљања најокорелијих хрватских и црногорских усташа. Нове власти Црне Горе морају да спрече те нацистичке вашаре, исто као што је то учинила аустријска власт.

С тим у вези, Демократска партија социјалиста не може да поврати гласаче које је изгубила. Ти њихови бивши гласачи су се везали за Српску православну цркву и трајно одвојили од структура у Демократској партији социјалиста и њој блиских маргиналних организација, с којима су остали само Марко Перковић Томпсон, Домовински покрет, ХСП и ХОС.“, закључује Раковић.

Извор: ИН4С