Izbor UrednikaTopVesti

Србија: Емигрант у разговору са народним патролама – Дошао сам да останем

Србин.инфо и Народне патроле су обишли на Сувој планини, у Дивљанима, прихватни центар миграната, који је некада био дечје одмаралиште.По речима мештана из Беле Паланке када је почела ванредна ситуација са ковидом, држава је уз помоћ војске и полиције ноћу, без ичијег питања, довозила овде мигранте војним камионима.

– Од Ниша, па до Паланке све иритира то да за нашу децу нема, а за емигранти има пара, у разговору са новинаром Србин.инфо, Дејаном Петром Златановићем, рекао је новинар НИН-а, Драган Јовановић, коментаришући целу ситуацију око смештаја емиграната у Дивљанима, додајући да емигрантима свакодневно храну доносе припадници Војске Србије.

Дошао сам да останем

– Зауставио сам четворицу миграната. Сви су пореклом из Авганистана. На питање зашто су дошли у Дивљанима прва двојица нису хтели да одговоре, само су наставили даље не одговоривши ни на подпитање зашто су овде када у Авгастину више нема рата, рекао је за Србин.инфо Илија Вуксановић, припадник народних патрола додавши да је ипак, на то подпитање, од једног од других двојице Авганистанаца, добио одговор:

– Дошао сам да останем овде, рекао ми је он. После тога су дошли неки људи из Секретеријата за избеглице те су спречили да даље разговарам са мигрантом.

А шта се све десило у Дивљанима и зашто је полиција легитимисала не само припаднике народних патрола већ и новинаре Дејана Петра Златановића и Бојана Савића, упркос томе што су били обавештени да споменути новинари само извештавају о ситуацијиу вези миграната на Сувој планини, погледајте у видео прилогу изнад па о свему донесите свој ваљани суд.

Извор: srbin.info