Vesti

СРБИ НА НОГАМА, ЗАР НАС ПРИПРЕМАЈУ ЗА ИЗДАЈУ?! РТС ОБЈАВИО МАПУ СРБИЈЕ БЕЗ КОСМЕТА: Скандал на дан почетка Битке на Кошарама! (ВИДЕО)

Радио-телевизија Србије (РТС) је у свом програму приказала мапу Србије без Косова и Метохије, и то баш на дан почетка Битке на Кошарама 1999. године.

Радио-телевизија Србије (РТС) је у свом програму приказала мапу Србије без Косова и Метохије (Фото: Инстаграм принтскрин)

Наиме, у Дневнику 2, који се емитује у ударном термину у 19:31, репродукован је прилог о ситуацији са коронавирусом у Србији. Том приликом као илустрација коришћена је карта Србије прекривена хирушком маском.

Оно што је спорно на споменутој илустрацији је изостављање Косова и Метохије.

Подсетимо, прошле године је у Јутарњем програму једном од анкетираних грађана блурована мапа КиМ са натписом „Нема предаје“ на мајици. РТС се након тог скандала извинио и саопштио да је у питању била грешка уредника.

Поставља се питање да ли је и овај дебакл изазван на исти начин или је ствар у уређивачкој политици ове телевизије.

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“, коју чине Покрет обнове Краљевине Србије (ПОКС), Монархистички Фронт ЊКВ Принца Владимира Карађорђевића и Српски Монархистички Покрет, захтева да се утврде одговорни у РТС и најстроже казне због објављивања слике Србије без Косова и Метохије. У исто време позива све грађане Србије да и у овим тешким данима не забораве српске војнике који су на данашњи дан водили једну од најтежих битака у новијој историји Србије, за одбрану карауле Кошаре.

Као комадант јунака са Кошара, баш на годишњицу почетка битке, захтевам да се пронађу одговорни на РТС, који су одобрили да се јуче објави мапа Србије без Косова и Метохије, и то у Дневнику 2, у ударном термину у 19:31 који су гледали милиони људи. Нема веће увреде за нас који смо преживели пакао да би одбанили наш народ, светиње и отаџбину, а нарочито за породице погинулих, од ове коју је РТС учинио. Разумео бих да су то објавили медији земаља које су нас напале те 1999. године и касније признале Косово, али да то национална телевизија Србије учини, то не разумем – изјавио је Љубинко Ђурковић, комадант са Кошара и први на листи Коалиције „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“

Коалиција „ЗА КРАЉЕВИНУ СРБИЈУ“ наставиће са иницијативом да у свим већим градовима Србије, после укидања ванредног стања, по једна улица понесе име „Јунака са Кошара“, а апсолутни приоритет биће помоћ свим ветеранима ратова и њиховим породицама.

Извор: republika.rs