Vesti

СТУДЕНТИ не дају СВЕТИЊЕ: Бранећи Цркву, бранимо државу, бранећи слободу вјероисповијести, бранимо устав, бранећи свештенике бранимо породицу и пријатеље

Молебану у Подгорици су присуствовали студенти окупљени око „Студентске иницијативе за одбрану светиња“, који су испред храма раширили транспарент „Студенти не дају светиње“.

У име преко 1000 студената који су засад потписали апел „за одбрану светиња“, обратио се студент ПМФ-а Небојша Касалица. Он је казао да су се „слободни студенти окупили да стану раме уз раме са свештеницима у одбрани светиња“.

Небојша Касалица, фото: Саво Прелевић

Нажалост, мјерама НКТ спријечени смо да идемо у литије и покажемо како се одговара на насиље и кукавичлук. Желимо Црну Гору у којој се не убацује сузавац у дјечије спортске сале, не пребијају и не хапсе, јер су узвикнули „Не дамо светиње“ и не желимо власт која поручује да ће све ријешити за 15 минута. Бранећи цркву, бранимо државу, бранећи слободу вјероисповијести, бранимо устав, бранећи свештенике бранимо породицу и пријатеље„, рекао је Касалица.

Са студентима су били и представници групе професора Универзитета који су дали јавну подршку Цркви и стали у одбрану светиња.