Uncategorized

„СУМЊА СЕ ДА СУ ПРИПАДНИЦИ ОВК УБИЛИ 1.000 СРПСКИХ ЦИВИЛА“ Изјава Куртијевог саветника изазваће хаос на КиМ

Први саветник Аљбина Куртија, одлазећег премијера лажне државе Косова, Шкељзен Гаши, изјавио је данас да некадашњи известилац Савета Европе Дик Марти није антиалбанац, наводећи да се сумња да су припадници такозване Ослободилачке војске Косова починили злочине над српским цивилима.

– Злочини су почињени од стране наоружаних припадника ОВК над српским цивилима. Ја кажем да Дик Марти није антиалбанац, напротив, Марти је објавио извештај, који говори о злочинима које су припадници ОВК починили над невиним цивилима – навео је Гаши.

На интервенцију ТВ водитеља да се ради о „сумњи“ Гаши је одговорио:

– Сумња се да имамо 1.000 убијених српских цивила.

Више од 60 бивших лидера и припадника тзв. Ослободилачке војске Косова биће оптужени по налогу Специјалног тужилаштва за дела почињена крајем 2000. године, а међу првима су Азем Сила, Даут Харадинај, Шукри Буја, Сокол Добруна…

Специјални суд, под окриљем Европске уније, формиран је 2015. године како би се процесуирали случајеви против припадника ОВК за злочине почињене током и после рата на Косову.

Истрага о овим злочинима почела је после извештаја специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија о трговини органима.

 

Извор: РТС