Izbor UrednikaZivot i Stil

Схватила да Бог постои, слала поруке преминулом оцу, једног дана стигао одговор

 

„Хеј, тата, то сам ја! Сутра ће опет да ми буде тежак дан“, написала је Честити Петерсон (23) у СМС поруци коју је послала на број који је користио њен отац, вече пре четврте годишњице његове смрти. Већ четири године свакодневно му је слала поруке с вестима из свог живота, настојећи тако да задржи неку везу с њим. И овај пут је у поруци написала колико јој је било тешко током четири године колико га нема, током којих је упркос свему добила битку против рака и успела да заврши факултет, не очекујући ништа. А онда је стигао одговор!

„Здраво, душо! Ја нисам твој тата, али добио сам све твоје поруке током ове четири године. Радујем се твојим јутарњим порукама и вечерњим јављањима. Зовем се Бред и изгубио сам ћерку у саобраћајној несрећи у августу 2014. и твоје су ме поруке одржале на животу. Кад ми пошаљеш поруку, знам да је то порука од Бога, одговорио јој је Бред у својој поруци.

„Жао ми је што си изгубила неког тако блиског, али читао сам твоје поруке и видео како растеш и пролазиш кроз проблеме које многи немају. Пуно пута сам хтео да ти одговорим, али нисам желео да ти сломим срце“, написао је Бред те похвалио Честити због тога како напредује. Назвао ју је својим анђелом, након што је изгубио властиту ћерку у саобраћајној несрећи.

„Ти си прекрасна жена и волео бих да је моја ћерка могла да постане таква као ти. Хвала ти на свакодневним порукама, подсетила си ме на то да има Бога и да није његова грешка то што моје мале девојчице више нема. Дао ми је тебе, мог малог анђела. Знао сам да ће доћи овај дан. Све ће бити у реду, само уживај у сваком дану и обасјај нас светлом које ти је Бог дао. Жао ми је што мораш проћи кроз ово, ако ти то ишта значи, веома сам поносан на тебе“, написао је Бред у свом одговору девојци.

Дубоко дирнута, Честити је поделила тај одговор на Фејсбуку, где га је убрзо поделило више од 265.000 људи.

Написала је: ‘Сваки дан протекле четири године пишем поруке свом тати, да би знао како сам. Данас сам добила знак да је све у реду и да могу да га оставим да почива у миру“.

Након што је добила безброј порука од људи које је ова прича дирнула, у још једном посту је објаснила да Џејсон Лигонс, којем је писала поруке, није био њен биолошки отац, него човјек који је бринуо о њој откад је била дете.

„Он никад није пропустио ниједан мој плес у школи, промоцију и – о, да! – знао ми је одржати предавање због мог понашања. Ако бих добила дозволу за излазак, обавезно сам морала упознати дечка који ме прати с њим, па би нам такође одржао дугачко предавање“, каже Честити.

Додаје како је плакала с њим, све делила с њим, те постала врло самостална и самосвесна јер се он потрудио да јој покаже како срећа згледа.

„Џејсон није био мој отац, али био је очинска фигура за многу децу у нашем граду“, написала је и додала: „Поделила сам ову поруку због својих пријатеља и породице, желим да виде да Бог постоји. Можда су требале четири године да то увидим, али показао се у прави час“, преноси Дејли мејл.