Vesti

ТЕНЗИЈЕ СЕ НЕ СМИРУЈУ МЕЂУ НУКЛЕАРНИМ СИЛАМА: Кина прогласила Галванску долину својом територијом, Индија хитно шаље војску (ВИДЕО)

Поводом јучерашње изјаве Мила Ђукановића, односно тешких оптужби на рачун предсједника Атлас Групе др Душка Кнежевића, реаговао је Кнежевић наводећи да му се прије свега захваљују на позиву да дође у Црну Гору и доказује невиност пред његовим правосуђем.

„Чак сам и то спреман да урадим, ако он прво дозволи да се отворе истраге о украденим милионима његовим и његове фамилије и љубавница. Нека, за почетак, пристане да се истражи како је за његов рачун саграђена „ничија кућа“ на Горици, како је преко кастоди рачун фиктивним трансакцијама формално постао милионер продајући акције Прве банке, како је узео 1,5 милиона кредита од Пиреус банке, како је и колики дио колача узео продајући акције државних предузећа Телеком и ЕПЦГ, навео је Кнежевић.

Пошто он за мене каже да сам лажов и лопов, додаје Кнежевић, опет га позивам да скупи храбрости да се директно сучелимо на ТВ станици коју он одабере или пред анкетним одбором Скупштине Црне Горе.

„Била би то прилика да сви виде ко је лажов и лопов, јер ја добро знам одакле мој капитал и како сам га стицао. Никада нисам био под истрагом док он није одлучио да покуша да ми отме имовину. Њега је од оптужнице за шверц цигарета сачувао предсједнички имунитет, који му ипак није био учинковит када га је мрежа истраживачких новинара ОCCRP 2015. означила као мафијаша године. И он мене познаје као ја њега, па нека г. Ђукановић изволи, наводи Кнежевић.

Он је казао да нема нечисту савјест, да од својих гријеха не бјежи, а Ђукановић нека покуша да демантује све што зна о његовој нечистој савјести.

„Ако бјежи од сучељавања са мном, од ње не може побјећи. Овом приликом ћу га само подсјетити да је он већ ухваћен у лажи и то пред ТВ камерама када је слагао да нема фирму на Кипру. Када му је извучен папир, онда се присјетио да је ипак има. Та његова фирма је, као што сам већ објаснио, служила да преко ње контролише свој удио у Болници Мељине, што је био услов да ми дозволи да учествујем у њеној приватизацији. Ако сам ја лажов, постављам му питање: Да ли сам лагао за Сен Тропе, Дубаи, Абу Даби и проводе у мојим вилама са регионалним естрадним звијездама, подсјетио је Кнежевић.

Ђукановић је, додаје Кнежевић, био чест гост у његовим кућама.

„Узимао је и торбе и кесе и много тога. Снимци су јасни, а и тон је добар. Неки наши амерички заједнички пријатељи су ми сугерисали да снимак Коверте пустим прије него се кандидовао на предсједничким изборима 2018. Тврдили су да онда не би никада био изабран. Могуће да сам погријешио тада, зато са снимком Торбе нећу погријешити“, закључио је Кнежевић.