Vesti

ТУЖБА против Закерберга: Уложио 500 милиона долара у Бајденову изборну крађу!

Марк Закерберг улио је новац у систем који је проузроковао широку превару на председничким изборима 2020. године, изјавио је надзорни орган за интегритет избора Амистад пројекта и додао да ће поднети тужбу против извршног директора Фејсбука. Очекује се да ће тужба бити поднета данас Окружном суду у округу Колумбија и обухватиће наводне неправилности на изборима у Висконсину, Пенсилванији, Мичигену, Аризони и Џорџији.
У тужби насталој на основу извештаја чији је аутор организација Амистад, тврди се да је Закерберг искористио 500 милиона долара “мрачног новца“ да би незаконито променио резултат на изборима, тако што је демократа Џо Бајден наводно победио са малим разликама, рекао је Марк Серано, саветник Трампове кампање 2020. који води компанију за комуникације која се бави односима с медијима за пројекат Амистад.

Очекује се да ће тужба бити поднета данас Окружном суду у округу Колумбија и обухватиће наводне неправилности на изборима у Висконсину, Пенсилванији, Мичигену, Аризони и Џорџији.

​Према Серану, тужба се односи на систем који је изазвао “масовну превару” током избора 2020. године. Он је оптужио је Закерберга да је користио своја огромна финансијска средства и утицај да поткопа председничке изборе у месецима који су им претходили, као и после 3. новембра.

“Милијардеру Марку Закербергу дозвољено је да буде у соби за бројање јер је он финансирао ‘екосистм’, док је амерички народ био избачен”, рекао је Серано.

Најава тужбе поклопила се са објављивањем извештаја пројекта Амистад у којем се наводи како је Закерберг наводно користио приватно финансирање да би „нелегално“ утицао на исход избора.

​Директор пројекта Амистад Фил Клајн рекао је током конференције за штампу у среду да је Закерберг усмерио огроман новац у добротворне и непрофитне организације које су лобирале код званичника и спроводиле друге партијске активности које су утицале на резултате избора 2020. године.

“Платио је изборне судије и купио кутије за одлагање, супротно државним законима“, рекао је Клајн додајући да је Закербергов новац “купио машине ‘Доминиона’ и да је Закерберг незаконито финансирао државне секретаре”.

Ова ињекција стотина милиона долара у изборе од стране Закерберга и осталих “прекршила је државне изборне законе и резултирала неједнаком расподелом средстава која су гласачима поништила једнака права и заштиту”, наводи се у саопштењу за штампу пројекта Амистад.

Амистад група је део конзервативне уставне парничне организације “Друштво Томас Мор” која је учествовала у неколико тужби због превара и неправилности на изборима 2020. године. Они су подржали неуспешну тужбу државног тужиоца из Тексаса Кена Пактона пред Врховним судом, који је оптужио четири савезне државе – Џорџију, Мичиген, Пенсилванију и Висконсин за кршење изборних закона. Врховни суд одбацио је ту тужбу.

Изборни колеџ изабрао је Џоа Бајдена за председника САД у понедељак, али амерички председник Доналд Трамп и његови савезници и даље тврде да је победа демократа нелегитимна због превара великих размера.

Извор: sputniknews.com