Vesti

Тужилаштво противзаконито би да притвори Дамњана Кнежевића на вишемесечну робију

Како Србин.инфо сазнаје, према сазнањима жене Дамњана Кнежевићa, лидера иницијативе Нема предаје Косова и Метохије, Тужилаштво одустало од прекршајне пријаве и намерава да Кнежевића кривично гони због наводног угрожавања реда и мира на синоћњом народном протесту испред Скупштине Србије који је изазван намером Александра Вучића да уведе опет полицијски час у Србији и да два милиона људи вакцинише против грипа.

Кнежевић се тренутно налази се у полицијској станици МУП Нови Београд, након што га је полиција брутално претукла и ухапсила.

Такође, иако су полиција и Тужилштво дужни по закону то да ураде, о овој намери нити су упознали Кнежевићевог адвоката нити дозвољавају његовом браниоцу да ступи с њим у било какав контакт.

Бојана Кнежевић је сазнала да њеног мужа намеравају да кривично гоне тек у Прекршајном суду, где се она налази од јутрос очекујући да ће најзад видети свог супруга.

У међувремену народ се почео самоиницијативно да окупља око полицијске станице МУП Нови Београд желећи да спречи режим Александра Вучића да противзаконито утамничи Дамњана Кнежевића и двадесетак младића одређујући им вишемесечне казне.

Извор: Србин.инфо