Vesti

ТУРСКА ИМА ДВОСТРУКЕ СТАНДАРДЕ: Ако жели да гради пријатељске односе са Србијом, треба да промени став према КиМ

Председник Одбора за КиМ Скупштине Србије Милован Дрецун оценио је данас да је циљ спорног закона о тзв. ОВК да не сме да се говори против те терористичке организације и да власти лажне државе Косова верују да ће тај ефекат застрашивања донети одређени резултат.

Дрецун је рекао да је предлогом закона поручено потенцијалним сведоцима да не говоре негативно против припадника ОВК, али и српском народу да то не раде.

– Видећемо да ли ће сада неки сведоци променити исказе – рекао је Дрецун.

Говорећи о некадашњем члану ОВК, који је у суботу ухапшен по Интерполовој потерници, па пуштен, Дрецун је рекао да се тиме види да се неке чланице Интерпола понашају селективно и одлучују ко ће бити задржан.

– Ово показује двоструке стандарде Турске. Са једне стране жели да буде чланица ЕУ, а са друге се понаша као друге чланице Уније које не уважавају Србију. Турска, ако жели да гради пријатељске односе са Србијом, морала би да промени свој став према КиМ, а не да даље тоне у тај глиб, јер нема пријатељских односа ако се тако понашају – рекао је Дрецун.

Када се ради о заједничким патролама КФОР-а и српске војске, Дрецун је рекао да су добре, а да албанска страна на њих гледа негативно јер желе тензије на административној линији.

Турци врбују мигранте по камповима и шаљу их на либијско ратиште! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг