Izbor UrednikaTopVesti

УЖИВО – Највећа ауто-литија за спас светиња у Црној Гори! (ВИДЕО)

Око седам часова из Београда је кренула ауто-литија до границе са Црном Гором, у знак подршке тамошњим грађанима који протестују против Закона о вероисповести, а у колони дугачкој око пет километара учествује неколико стотина грађана. Колона је дугачка више од пет километара. Пратите дешавања уживо на „Јутјуб“ каналу „Србин инфо“.

Учесници ауто-литије носе мајице на којима пише „Не дамо светиње“, „Црна Гора – Србија, једна фамилија“ окупили су се испред Сава центра, где је служен и молебан. План им је да се са још једном групом споје у Прељини код Чачка, одакле ће се још већа колона упутити до манастира Јабука у близини границе са Црном Гором.

Главна порука коју желе да пошаљу јесте управо „Не дамо светиње“ у којој је, према речима Жељка Чуровића, председника Савеза Срба из Црне Горе, „саткан и језик и писмо и чојство и јунаштво и држава“.

– Овога пута желимо да пошаљемо поруку нашем народу да је 30. август од пресудног значаја да одлуче и да на најбезболнији начин реше питање спасавања светиња – казао је Чуровић указујући тако да су управо парламентарни избори у Црној Гори шанса за српски народ да поврати своја права.

Како каже, спорни Закон је наговестио отимање цркава, односно подржављење светиња Српске православне цркве.

– А ми се питамо како неко може да узме туђу кућу да би се у њу уселио. То је први пут и преседан у свету – казао је Чуровић.

Маршута ауто-мото литије „Не дамо светиње“ је у договору са преосвећеним владиком милешевским, Господином Атанасијем ићи ће од Сава центра, преко ауто-пута Милош Велики, све до Јабуке, цркве Сретења Господњег, непосредно поред граничног прелаза Ранче.