Izbor UrednikaVesti

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЈЕРМЕНИМА ОДСЕЦАЈУ ГЛАВЕ: Чудовишна зверства

На интернету су се појавили снимци свирепих зверстава у Нагорно-Карабаху.

Азербејџанска војска (Фото: Јутјуб)

На снимцима терористи терористи (не могу се назвати војницима) одсецају главе јерменским војницима и попут дивљих домородаца позирају са „трофејима“ пред камерама.

У другима снимцима се „ослободиоци окупираног Карабаха“ ругају двојици јерменских бораца, младићу и старом човеку, који су се предали. Њих вређају, туку, затим везују за њима везане јерменске заставе и из аутоматских пушака пуцају у њих пред камерама – свезане и ненаоружане.

Овако је познати војни дописник „КП.ру“ Александар Коц коментарисао злодела:

„Шаљу ми видео снимак како азербејџански војници узимају заробљенике, а затим пуцају у два јерменска војника. Па, као војник – један млад, други прилично стар са сивом кратком брадом. Бесрамно га хвата за јакну и баца на земљу. Поштовање седе косе? Не, нису чули.

За њега је ово вероватно трећи рат. У почетку је био млад као и његов садашњи друг, који је присиљен да се свуче. Можда локалне милиције?

Стављају их на парапет, умотавају у јерменске заставе и дуго пуцају из аутомата, очигледно уживајући у томе. То нису животиње. Животиње не убијају из задовољства.

То су нељуди. И, као што показује моје искуство са „горућих тачака“, овај психотип се увек сусреће у рату, без обзира на то коју истину брани једна или друга страна.

Зашто бисте тако нешто пуцали? Да бисте се куће пред супругом похвалили храброшћу? Покажите деци, погледајте какав је тата херој!

Наравно, ово је чин застрашивања. У супротном, не би био снимљен и објављен на мрежи.

И, наравно, ово је ратни злочин који се мора истражити. Као и сваки други ратни злочин“.

Како јерменске снаге гранатирају азербејџанску џиву силу, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда