Izbor UrednikaVesti

Устала цела Црна Гора све до мора, Мило свуда послао полицију (ВИДЕО)

Не стишава се гнев грађана у Црој Гори после прогона свештеника у Беранама, хапшења епсикопа Јоаникија и осам свештеника у Никшићу и бруталног обрачуна са народом.

22.00 Блокаде путева

Блокирана је раскрсница на Рибаревинама. То је саобраћајно чвориште према западној Србији, према Космету и свероистоку Црне Горе.Нема инцидената за сада. Код Пљеваља и Андријевице у току је блокада магистрале према Беранама, односно у правцу Плава.

21.40 Беранци кренули ка Ђурђевим ступовима

Присталице Српске православне цркве окупиле су се вечерас у центру Берана, а затим се упутили пема манастиру Ђурђеви ступови.

Неколико хиљада грађана који траже ослобађање епсикопа Јоаникија и свештенства, поново су механизацијом блокирали овај путни правац али сада и уз захтев да се на слободу пусти пет њихових ухапшених суграђана.

21.25 Устао је и Дурмитор

Мештани на Жабљаку налазе се протестној шетњи.

21.20 Колона људи је вечерас и у Херцег Новом.

21. 20 Протест у Будви, траже да се Јоаникију укине притвор

Више стотина Будвана и вечерас је кренуло у протестну шетњу у знак протеста због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и још седам свештеника Српске православне цркве

МОЛЕБАНИМА ПРОТИВ ТОРТУРЕ

У Црној Гори грађани и верници не мире се са тортуром над владикама, свештенством, верницима СПЦ и грађанима. Молебаном у Цркви Светог Василија Острошког у Кумбору, верници су показали оданост мајци Цркви, као и непристајање на полицијску репресију.

Поштујући привремене мере Националног координациног тела о спрећавању корона вируса, у Мојковцу, храму Христовог Рождества али и у порти, окупили су се верници на које су “будно“ мотрили полицајци из паркираних аутомобила. Нечувене сцене у родном граду премијера Душка Марковића и директора Управе полиције Веселина Вељовића и нита њихових кадрова, који не успевају да застраше људе одане вери и јединој канонски признатој цркви у Црној Гори-СПЦ, која се месецима уназад налази под репресијом државог апарата, упркос све гласнијем негодовању европских и званичника преко Океана.

УСТАЛА И ПОДГОРИЦА

После успешних разбијања покушаја окупљања Подгоричана претходних вечери од стране Милове полииције, народ се вечерас масовније окупља пред храмом Христовог Васкрсења у Подгорици. Инцидената за сада нема.

ПЉЕВЉАЦИ И ВЕЧЕРАС ПРОТЕСТВУЈУ

Велики број Пљевљака спонтано се окупио и вечерас у главној градској улици како би исказао револт због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и више свештеника СПЦ.
На улицама је присутан и велики број полицајаца у опреми за разбијање демонстрација.