Izbor UrednikaZivot i Stil

У шабачкој цркви један Немац постао је православац

Михаел Буш (33) одлучио се да узме православну веру након вишедеценијског дружења са Србима. Михаило каже да воли Србе и да га одушевљавају српска традиција, обичаји и вера, а посебно дружење са Србима јер “ту осећа највеће поштовање и љубав.”

Михаило каже да воли Србе и да га одушевљавају српска традиција, обичаји и вера, а посебно дружење са Србима јер “ту осећа највеће поштовање и љубав.”

Иако је у браку са Немицом, Михајло не искључује могућност да се он и његова супруга поново венчају у Српској православној цркви.

– Ја сам одушевљен Србима. Срби су много добри људи. Они су веома традиционални. Поштују себе и свој народ – прича Михаел, сада Михаило.

Почетак новог духовног живота за младог Немца само је наставак оног о чему је читао последњих година.

Доста тога осетио је кроз дружење са Миланом Лончаром, својим кумом, и Сашом Пурешевићем, код ког ради као пословођа у Немачкој.

– Он је долазио код мене на славу. То је било пре пет година. Био је одушевљен нашим обичајима. Касније је долазио за Божић. Са мном је ишао у цркву и упознао се са нашим обичајима. Све му се то веома допало и онда је одлучио да се крсти у нашој цркви. Сећам се када ми је рекао да му је то жеља, то вече смо се напили – присећа се Милан Лончар.

Свежи православац бројаницу и крст носи са собом. Увек наглашава да је његова вера и љубав према Србима искрена и чиста.

– Они су ме везали за себе и ја сам једне вечери одлучио да будем њихов брат. Највеће поштовање и љубав осетио сам међу Србима – прича сада већ одушевљено.

Извор: Prva.rs