Vesti

Филип из Обреновца, који је упао у мигранстки камп, данас опет ухапшен

Бранко Марковић из Обреновца јавио је редакцији Србин.инфо да је полиција данас поново ухапсила Филипа Радовановића, али не зна који је разлог с обзиром на то да је Филип након упада у мигрантски камп прошле недеље, давања изјаве и задржавања у полицији, пуштен кући.

„Филип Радовановић, који је упао у мигранстки камп у Обреновцу, поново је данас ухапшен, али не знамо због чега. Он је након тога био ухапшен и дао је изјаву, провео 48 сати у полицији. Данас је полиција опет дошла по њега“ – тврди његов суграђанин Бранко Марковић.

Упад у мигрантски камп, који се практично свео на вожњу аутомобилом неколико стотина метара кроз камп до заустављања од стране припадника војске Србије која чува мигранте у згради бивше касарне, није имао теже последице. Ипак, у јавности и медијима је дигао велику буру.

“ Филип је изразио на тај начин бунт против миграната – сматра Бранко. – Сместили су мигранте на 500 метара ваздушне линије поред најкапиталнијег објекта у Србији, поред термоелектране Никола Тесла А у Обреновцу! Колико је међу њима потенцијалних терориста који могу да подметну експлозив и да дигну све у ваздух, да сви одемо у…!? То је страшно шта се ради, о томе нико не води рачуна. Живео сам у Перуу, радио тамо преко „Енергопројекта“, бавим се грађевином, говорим три светска језика и верујте, иако се за Перу овде мисли да је „банана држава“, Перу је хиљаду пута уређенији него наша Србија! Морамо да мењамо систем, због наше деце“.

Извор: Србин.инфо

Ознаке: