Vesti

(ФОТО/ВИДЕО) Дивљачко иживљавање полиције: Сузавац, шок бомбе и пендреци на слободну Црну Гору!

Након што је режим срамно утамничио владику Јоаникија и свештенике СПЦ, народ је изашао на улице да изрази своје незадовољство и пошаље поруку режиму – доста је!

Све је почело блокадом пута Андријевица – Беране. Васојевићи су на овај начин протестовали због привођења владике и свештеника. Мирну блокаду пута разбила је „јуначка полиција“ бацајући сузавац на грађане. Међу окупљеним грађанима било је дјеце.

форографије Лука Лука Дедовић, РТЦГ
У Никшићу су грађани били окупљени испред Центра безбједности гдје су гласно поручили полицији шта мисле о њиховом поступању према владици и свештеницима. Након добијања наређења, припадници полиције су кренули у обрачун са окупљнима – бачени су сузавци и кренуло је пребијање од стране полиције. У оваквом „походу“ нису заобиђена ни дјеца.

Парк у Никшићу

У Пљевљима је полиција бацала шок бомбе и сузавац на окупљене грађане, а након тога кренула у бруталну акцију пребијања слободног народа. Повријеђена су дјеца, жене, а посебан печат „јуначењу полиције“ даје снимак на које се види десет полицајаца како брутално туку младића на пљеваљским улицама.

Пљевља не дају Светиње!
Прегледач видео записа

Пљевља, повријеђени
Полиција пребија младића у Пљевљима

У Беранама је вјерни народ затворио полицију у ЦБ! Више од хиљаду окупљених пјевало је и скандирало у знак подршке владици и свештенству, али су на тај начин послали и поруку полицији да је њихова обавеза да чувају народ, а не режим.

Прегледач видео записа

У Будви се вјерујући народ окупио и шетао кроз град узвикујући „Устала је Црна Гора, Светиња се бранити мора!“ Јасна порука режиму да не пристају на отимање светиња по Црној Гори и на полицијску тортуру над владикама, свештенством и монаштвом и вјерницима СПЦ.