Izbor UrednikaTopVesti

ФРОНТ ЈЕ УПРАВО ЕКСПЛОДИРАО: Непријатељ напредује ка три града, браниоцима су једини спас Руси (ВИДЕО)

Напад пторурских снага на Курде на северу Сирије након месеци најава коначно је данаљс започео. Протурска терористичка организација Сиријска национална армија покренул је офанзиву на град Аин Иса на северу покрајине Рака.

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Према ранијим анализама Турци планирају да потисну проамеричке курдске Сиријске демократске снаге из Аин Исе и других насеља на рути ауто-пута М-4. Протурске снаге напредују и ка градовима Мушајрифа и Џаблех док им турска артиљерија и борбени дронови дају подршку.

Протурске снаге тврде да је реч о операцији која је ограничена на тачно одређене територије. Они тврде да је нашпад одговор на провокације које су извели Курди.

Аин Иса је град у коме се налази база руске војне полиције, такође око града се налазе трупе Сиријске арапске армије али се они за сада не међају у сукоб Турака и Курда.

Курди су дозволили САА да се постови око града под пририском Руса, а и због страха од Турског напада. Курди тврде да их Руси притискају да град предају Сиријској арапској армији како би се избегао његов пад у руке Турака.

Извор: Правда