Vesti

ХЕЗБОЛАХ СЕ ЗАВЕТОВАО! Ако нећете да одете ми ћемо вас истерати!

Хезболах је у среду објавио изјаву да ће њихове снаге избацити америчку војску из Ирака ако одбију да оду.

Њихова одлучност да пркосе вољи ирачког народа одбијањем да се повинују одлуци представничког савета да повуче своје трупе из Ирака, постало је јасно да они не поштују вољу народа и немају никакву вољу за повиновањем међународног права“, наведено је у изјави.

Хезболах је оптужио и америчку администрацију да је уцењивањем користила да би добили оно што желе у Ираку, на шта су се заветовали да ће прекинути.

5. јануара, ирачки парламент изгласао је резолуцију којом се захтева прекид присуства страних снага у земљи. Тај потез ирачког парламента уследио је након што су САД извршиле атентате на команданта снага Кудс-а генерала Касема Сулејманија и заменика команданта ирачких Народних мобилизационих јединица Абу Махдија Ал-Мохандеса у близини аеродрома у Багдаду. Као одговор на атентате, Исламска револуционарна гарда (ИРГЦ) испалила је 22 ракете на два ирачка објекта , при чему је 17 пројектила циљало базу „Аин Ал-Асад“ у Ал-Анбару.

Вашингтон је одговорио на овај напад увођењем нових санкција Ирану, што је присилило Техеран да одговори на америчку сталну агресију на Иран.

Хезболах (Фото: Јутјуб)