Izbor UrednikaTopVesti

Чудо Богородице Утешитељке у Бајрону у Грчкој

Четири месеца континуираних суза: велико чудо Богородице Утешитељке у Бајрону која већ четири месеца не престаје да мироточи.

У новој интернет публикацији цркве Светог Димитрија у Виронасу у Грчкој објављено је да икона Пресвете Богородице Утешитељке већ четири месеца не престаје да мироточи.

Још средином септембра 2020. када је почело мироточење, епархија Каисариje, Виронaсa и Имитосa поводом овог догађаја званично је огласила чудо.

Током Божанствене Литургије на празник Рођења Пресвете Богородице, за време читања Светог Јеванђеља, парохијани су установили да су потекле сузе са иконе Богородице Утешитељке.

У својој објави, старешина храма Светог Димитрија Христодоулос Котсифис, напомиње да је протекла година оставила веома дубок траг у историји човечанства појавом вируса који је уздрмао цео свет. Али у свему томе што је уследило, појавила се нада, неочекивана утеха, али и осећај олакшања од страха и терора које је посејала пандемија.

Разлог за утеху је мроточење Свете епископске иконе Богородице Утешитељке, која штити парохију Светог Димитрија још од 2013. године, када је донета у цркву.

Аутор:: Пријатељ Божији