Vesti

Шта ћете, мучени, сутра кад вам се догоди Црна Гора?

У срџби бих вас можда како погрдније назвао, но шта мученцима значи погрда и покуда кад сте тек мизерија, нешто отпадака коже, костију и погане, прогнане душе.

Мислим на вас, бедна сило усташке погани Мила Ђукановића, на вас- некдашњи људи, садашње курве и робље, пендрек- конкубине полуделог газде, шлемовима зауларени и батинама осамарени папкари са значком наместо срца.

Гледам с каквом јарошћу и мржњом ломите кости својему народу, својој крви, своме брату, па не могу да вас не презрем а тако бих ва зажило, јер више сте за жал неголи презир, но…

Човека презреш, оно најгоре у њему, а шта презрети вама јер да има шта најгоре ваљда би се заменуло и шта добро па да вас људима назовем, али како некога назвати човеком кад се не одазива на им но на команду..?

На зверску и крвничку команду:”Удри, сатри, сломи, згази, нек крваре, не жали…”?

Ко бесна пашчад кидишете, јауче празнина у вама и бол из вас, јер кога толика мржња гони тај је најпре све људско у себи проказао, прекло и сатро, па бије да утекне ђаволу што га гони убеђен да ће утећи ако се скрије иза крви и костију невиних, но ђаволу сте се подали- ђаво ће вам макро бити довека…

Достојни Јасеновца, звери милогорског вечног хада, лажете ли се како само чините оно што морате кад сан неће а очи, а очи и за видела ништа до мрака не назиру?!

Ништа се не мора до бити ЧОВЕК!

Шта ћете и куда ћете сутра јер поглавнику је одзвонило?!

Шта ћете понет на раменима кад скинете шлемове а ништа и никог под њима?

Да вас нико ништа не упита али шта ћете кад вас зора на кућном прагу не позна и ништа у постељи не зтекнете до трулог нарамка коже и костију човека што се одазвао звери на мобу?!

Ничија до Господња није горела довека, а то што се уздте да ће за вас горети није ништа друго до стопе прадедова и праунучади шт сте спалили па ходате трагом курјака…

За рачун проклетог усташе Мила Ђукановића ломите кости роду свом, а та ће вас поглавничка фукара прве испоставити к цех кад рачун стигне на наплату, а “конобар” полако дозива фајронт, не заборавите…

Што бесније кидишете чувајући капије Милогорја- то ће вас Милогорје лакше продати кад газди догори до ноката, а знате ваљда ко има газду, човек свакако не..?

Удрите, шта сте друго до батина у рукама врхвовне фукаре, али знајте, добро знајте, батина заиста има два краја и будите убеђени да нема те силе, те границе, тог вируса нит карантина који ће нас уставити браћи и сестрама упомоћ!!!

Колико год да смо се наносили главе- довољно је, нико је пожалити неће ако устреба, кости нам нико- никада више ломити неће, будите убеђени!!!

Шта ћете, мучени, сутра кад вам се догоди Црна Гора а вама збегови догоревју на згаришту Милогорја?

Шта ћете кад утихне команда а на име се већ одавно не одазивате..?

Пише: Михаило Меденица за ин4с