Vesti

Јермени одбили све нападе Азера и нанели им велике губитке

Војни врх Јерменије саопштио је да азербејџанске трупе нису успеле у офанзивним операцијама које су предузеимале последњих дана у Карабаху.

Портпарол Министарства одбране Јерменије Арцрун Ованисјан изјавио је:

„Офанзивне акције непријатеља, које је водио у 3-4 правца, нису успеле. Непријатељ свакодневно трпи вишеструко веће губитке него ми“.

Прецизирао је да су веће азербејџанске групе уништене прецизном артиљеријском ватром на фронту испред Мартакерта и на југоистоку. Па додао:

„На северном, јужном и централном правцу било је неколико покушаја напада. Јединице Војске одбране Карабаха одбациле су непријатеља и побољшале своје положаје. Истовремено смо гонили непријатеља и успели да га уништимо. Само код Мартунија непријатељ је успео да заузме неколико положаја. Ту борбе још трају“.

Према његовим речима, Азери су напали један од положаја армије Карабаха код Хадрута, али су имали 15 убијених, па су морали да се повуку.

Ованисјан је на крају обраћања новинарима још рекао:

„Поново смо побољшали своје позиције. Напади непријатеља се неутралишу циљаним ударима.

Рат се наставља. Непријатељ активно покушава да се пробије у свим правцима, користећи и авионе. Наше оружане снаге свакодневно стичу ратно искуство, боље упознају непријатеља. Будите сигурни да ћемо победити“.

Активност Кризног штаба сведена на одржавање рејтинга власти. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Јерменска војска (Фото: Јутјуб)