Izbor UrednikaTopVesti

Јутјуб избрисао десетине хиљада снимака о дубоке државe

YоуТубе се придружио осталим интернет-платформама и друштвеним мрежама у сузбијању садржаја повезаног са организацијом QАнон. Како су рекли, забрањиваће било какве видео-снимке који се служе теоријама завере како би оправдали насиље.

Једна од ствари које тврде из QАнон-а, јесте и то да ће се председник САД Доналд Трамп на предстојећим изборима борити против „групе елитних педофила који обожавају Сатану“.

Како је објављено на блогу платформе YоуТубе, на десетине хиљада видео-снимака и на стотине QАнон канала уклоњено је, а предузеће се „још крупнији кораци у напорима за сузбијање мржње и узнемиравања јавности“.

Навели су да под објаве мржње и узнемиравања спада „садржај који прети некоме сугеришући да је субјекат неке од теорија завера“, а нова правила ступају на снагу чак три године након што се QАнон појавио.

Сам Доналд Трамп је, иначе, неколико пута користио свој Тwиттер налог како би подржао наводе ове организације, али је, када су га недавно питали о теоријама завере, рекао само кратко да „не зна ништа о QАнон-у, осим да се боре против педофилије“.

Извор: B92, BBC