Vesti

Џихадисти задали такав ударац САА да су им све победе преселе! Кључни град је сада њихов!

Милитанти које подржавају Турци и њихови џихадистички савезници успели су у понедељак заузети кључни град у источном Идлибу након што су извели неколико напада на положаје Сиријске aрапске војске (ССА).

Потпомогнуте турском артиљеријом, Национално ослободилачки фронт (НЛФ) и Хаџат Тахрир Ал-Шам (ХТШ) започели су свој напад у понедељак ударима на  западне периферије Наираба, града око кога се већ две недеље воде борбе.

Према најновијем извештају с терена покрајине Идлиб, милитанти које подржавају Турци и њихови џихадистички савезници могли су да заузму Наираб након што су током три напада изгубили више од 150 бораца. Сврха заузимања Наираба за милитанте је да се позиционирају у офанзиви како би повратили стратешки град Саракиб, који се налази на два главна аутопута на североистоку Идлиба.

Откако је освојила Саракиб, Сиријска арапска војска поново је заузела неколико градова и насеља између Алепа и Идлиба, што је отворило пут поновном отварању аутопута Алепо-Дамаск (М-5) први пут у осам година.

izvor: pravda.rs