Oва брука има да га прати до крају живота, Вучићев и Милов Селаковић: Само са ДПС можемо људима да вратимо осмех (ВИДЕО)

Велико ми је задовољство што, прво, овде могу да видим много пријатеља и да у име Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића, вас све поздравим, пожелим срећан, плодотворан и добар рад. Демократска партија социјалиста је својим деловањем показала много тога што је до сада речено. Једну ствар није – показала је да се од ње може учити, поручио је Никола Селаковић, тадашњи министар правде и изасланик Александра Вучића, на ВИИ конгресу Демократске партије социјалиста, 20. јуна 2015.

Један од почасних гостију из Србије, поред Вука Драшковића (СПО), Жарка Обрадовића (СПС), Чедомира Јовановића (ЛДП) и Ненада Чанка (ЛСВ), на ВИИ конгресу Демократске партије социјалиста, био је и Никола Селаковић, напредњачка перјаница, тада у својству министра правде.

Селаковић је у име Александра Вучића одржао говор на каквог би му позавидели најортодокснији напредњачки ботови. Тиме су потврђене снажне везе између СНС и ДПС, па можда зато и не чуди зашто Александар Вучић и актуелна власт благо реагују на победу опозиције на последњим парламентарним изборима.

– Велики Бизмарк је рекао „политика је вештина могућег“. Ако хоћете да се бавите политиком, само разликујте могуће од немогућег. То сте Ви, г. председниче, показали, зато сте то што јесте. Зато данас седми по реду конгрес, одржавате сваки пут као владајућа партија и окосница политичке сцене Црне Горе. Да ли се неко са вама политички слаже или не слаже, то не може да прећути, то мора да призна, то заслужује свако поштовање. Желим вам да још много конгреса у будућности одржите на овакав начин, разликујући могуће од немогућег, јер ћемо само тако, заједно, пријатељски, партнерски, показати да само мир, стабилност, могу да донесу економски развој и врате осмех на лица свим људима овог дела Европе, које год да су вере, нације или државе. Хвала вам – рекао је Селаковић, побравши аплаузе целе сале.

Ни Селаковићев коалициони партнер, Жарко Обрадовић, није заостајао у похвалама политици ДПС.

– Сарадња између две партије важна је и због потребе даљег унапређења односа између Црне Горе и Србије, јер и ДПС и СПС као државотворне партије знају како да дају свој допринос бољим међудржавним односима. Живимо на простору Балкана, упућени смо једни на друге и треба да радимо у нашем обостраном интересу – закључио је Обрадовић, истакавши да обе партије баштине садржај идеје левице и шире њен утицај грађанима Црне Горе и Србије.

Извор: direktno.rs