TopVesti

Арестович: Руси концентришу трупе за стратешку офанзиву – само је питање дана када

Бивши саветник кабинета Зеленског Алексеј Арестович коментарише тренутну ситуацију на фронту:

Руска војска води борбе у Волчанску, Торецку, Часовом Јару и Селидову.

На прилазима је Мирнограду и Курахову. Са севера је ушла у Петропавловку и стигла на само три километра ид Купјанска. На четири километра је од Покровска.

У Курској области је Украјинце избацила из насеља Љубимовка, Леонидовка, Шептуховка, Михајловка, Новоивановка и Зелени Шљах.

У околини села Ољговка окружила 1,5 хиљаду украјинских војника.

Алексеј Арестович, бивши саветник кабинета Владимира Зеленског, изјавио је да Руси само што нису започели своју „стратешку офанзиву по целом фронту:

„Концентришу групе ударних јединица. Кренуће наредних дана на целом фронту – од Запорожја до Купјанска. Спремају стратешку офанзиву. Само је питање дана када ће кренути“.

Још је додао: „Украјина је прва земља у свету која је одустала од здраве логике и идиотизам узела за своју државну религију“.

С њим је у приличној мери сагласан Верес, командант једног од батаљона украјинске 54-бригаде:

„На фронту стојимо лоше. Говоре нам да треба да се боримо за границе из 1991. Каква 91-ва, ја се борим да некако задржимо позиције које сада имамо! За те фамозне границе из `91. борили смо се и 2023. и, ево, девет месеци 2024. Ако се и крећемо ка границама из `91., онда – у супротном смеру (ка границама СССР).

Вечерас је позвао војни и државни врх у Кијеву:

„Можда је задњи час да престанемо да сер.мо. Хајде да прво зауставимо руско надирање, па да крећемо напред“.

Извор: Факти