Izbor UrednikaVesti

Mеденица: Нема и не може бити Србије без Косова и Метохије, и није то никакав мит но једина истина

Kолико год се ове заштитне маске носиле преко носа и уста изгледа да највише “штите” уши и очи…

Обамрли у страху за голе гузице, покорни у ланцима и апсолутно безгласни- нити видимо, нити чујемо како нам фукара трампи светињу за Корону!

Заправо, не желимо ни да видимо нити да чујемо, јер родољубиви занос ваљда има смисла само док нам је удобно у сопственој кожи, а кад притисну невоља лако ли нам најскупља српска реч постаде: асепсол!

Рекох, фукара трампи Косово и Метохију за Корону довршавајући велеиздају, а у нас тишина ко да су нас мајке задојиле реченим асепсолом а не праотачким заветом да- узалуд корачамо ако нам се стопе не познају на светињи свих светиња!

Ето је крвава “држава” “косово” добила некакву енергетску независност, а о томе овде ни слова, или тек по којег ситног да не штрчи изнад зидова страха, лажи, обмане и издаје!

Та “енергетска независност” била је оно противу чега су се Јуде тако куражно “бориле” минуле године, подврискујући како по цену живота неће дозволити да се то догоди.

Данас, нису покушали ни да спрече.

Тамо где је Господ посејао да Србин пожање, но Србин се забрадио у маске и рукавице па само нек је гузици добро, душе ваљда има на претек, а и да нема без ње се може живети али без гузице никако…

Е, па по гузицама ће нас потомци и познавати, по образу и души тешко, јер, понављам, тек по које слово и понеки глас “неумрлих” о велеиздаји коју фукара довршава убеђујући нас да је погубно пустити глас јер вирус се најлакше преноси- речју!

И ваљано смо поверовали, тако је лакше, ваљда..?

Само нек они у потаји преговарају и договарају а ми ћемо у тишини и ланцима чекати спасоносну вакцину, колико год требало!

Нека је залиха сапуна- док су нам руке чисте небитно је какви су нам образи!

А и то прање руку, тужне ли симболике, перемо их једнако ко Понтије Пилат…

Србине мој, заборављаш ли, побогу, да си против сваке болести рођењем пелцован Грачаницом, Високим Дечанима, Пећком патријаршијом, Самодрежом, Архангелима…

Где су те Короном (круном) крунисали за роба заборавио си на круну којом те је Бог окумио земљом за небо.

Кад се сутра осмелиш да провириш испод те маске што си је заденуо за очи- нећеш познати где ти је Косово и Метохија!

Кад ти поново буде удобно у кожи схватићеш да није твоја већ три броја мања, па ти живи ко незвани гост у сопственом животу.

И ова ће пошаст ко и свака проћи, а шта ћемо кад са њом прођемо и ми, јер фукра ће довршити издају а ми ћемо се довека умивати асепсолом уместо: Ибром, Дримом, Ситницом, Лабом, Бистрицама…и вазда бити шугави!

Завиримо у себе, побогу, уместо што завирујемо у залихе тоалет папира- није Косово и Метохија тек шака земље, већ је све остало шака јада без Косова и Метохије!

Ко мисли да Србија може без светиње- њему је Србија само починак за гузицу, душу је трампио за комфор у страху…

Што је жута куга започела ова пошаст од власти ће довршити, Србине мој!

Вирус се не преноси речју, па ако сад оћутимо довека ћемо боловати од најгорег вируса: јатака у велеиздаји!

Рекох и поновићу- потомци ће нас познати по гузицама, неће имати по чему друго!

Нема и не може бити Србије без Косова и Метохије, и није то никакав мит но једина истина!

Маска није улар- здравље ћемо сачувати само док чувамо оно где нам је душа здрава!

Пелцован си, Србине, не заборави!

Не надај се леку јатакујући болести…