Uncategorized

АЛБАНАЦ ИЗ ТУЗА ЗАТРЕСАО РЕГИОН! Народ неће дозволити да му у веру дирате! Господо из власти, прозрели смо ваше зле намере!

Председник ОО СНП Тузи Коља Љуљђурај у реаговању на актуелну ситуацију у Црној Гори саопштио је да је „ова власт, која нам је за вратом пуних 30 година, поново је нашла начин да завади браћу и да по оној народној влада, јер другачије не уме”.

Манастир Острог који се нашао на удару новог Закона о слободи вероисповести (Фото: Јутјуб)

„И то увек на исти начин. Дирне у оно што је у нашој кући најосетљивије – међуверски склад који негујемо од како постојимо и због чега и функционишемо оволико дуго. Дирнули су сад у најбројнију веру кријући се иза права и правде које у Закону о слободи вероисповести какав су донели нема ни у назнакама“, наводи се у саопштењу Љуљђураја.

„Ја сам католик, Албанац, а пре свега грађанин Црне Горе који са својом браћом и сестрама живи у миру и слози годинама. Зато и јесам члан Социјалистичке народне партије Црне Горе која негује међуверску толеранцију од свог настанка. То ми је остало од предака, тако сам ја научио, а тако и своју децу васпитавам“, додаје у саопштењу Љуљђурај.

Он додаје да су „мир, слога и толеранција стуб једног друштва које треба да градимо сви заједно како би заиста били лидер у региону, како рече премијер Марковић. А управо премијер, председник и остала владајућа елита чине да и даље будемо пример неслоге, немира, владавине силе. Зато су и донели накарадни Закон о слободи вероисповести, скрпили га на брзину и усвојили силом на срамоту, у инат миру и слози“

Љуљђурај објашњава да није могао остати нем пред свим овим, те да је морао морао дићи свој глас против „однарођене власти која већ три деценије влада демонстрирајући силу и моћ јер другачије не умеју“.

Он додаје да су „под окриљем овог насиља, протурили преко посланика већине спорни Закон о раду, усвојили буџет за прошлу годину са свим својим манама и недостацима, прогурали испод жита буџет за ову годину, са новим задужењима од којих ће грцати наша покољења“, наводи се у саопштењу.

„Господо из власти, прозрели смо ваше зле намере. Оставите се идентитетских питања сада у овом моменту када нам народ једва саставља крај с крајем, када нам одлазе млади људи јер им овде није добро. Знате да је овај народ достојанствен и свој и да неће допустити да му у веру дирате“, додаје се у саопштењу.

„Знам их, са њима сам живео увек у слози, делили смо и задњу кору хлеба. Али знам и да у своју веру и светиње не дају. Зато повуците закон који сте на силу усвојили јер нам то свима заједно ништа добро донети неће“, закључује се у саопштењу Коље Љуљђураја.

Извор: Вијести