Izbor UrednikaVesti

Амфилохије: Прошло је време оних који су издали Косово

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије казао је да је у Црној Гори дошло до новог преображаја народа, да пролази вријеме оних који су се одрекли кнеза Лазара и да се, како истиче, опет враћамо Косову.
Он је, након освештања парохијског дома и служења литургије у Цркви Светих апостола Петра и Павла у величкој планини Ћафи приједорској, рекао да смјена власти у Црној Гори представља квасац бесмртности, вјечности, непролазности „који је поново испунио душе овога народа и он је поново почео да вјерује у вјечну свјетлост”.

Фото Н. С.
Истакао је да је Бог удаљио са власти људе који су се поклонили ономе што је пролазно, земаљској власти и новцу.

„Вријеме оних који су се одрекли Лазара Косовскога и његовог опредјељење за вјечно Небеско царство, пролази и сви се опет враћамо Косову. Они који су се одрекли Косова, пљунули су на кости, гробове ових мученика овдје и широм Косова до Ђаковице, који су 1912. ратовали за Бога, за истину и правду Божију, за слободу“, рекао је Амфилохије.
Он је поручио да да оно што је Божије остаје Божије.

„Тиме Бог показује да брине о свом народу и тиме се овај народ поново враћа самом себи, својој души, предању, својим мученицима, страдалницима, цару Лазару, Косовском завјету који извире из Новога завјета“, закључио је митрополит Амфилохије.

Извор: rs.sputniknews

Ознаке: