Vesti

Вулин о томе шта ће се десити ако народ опет буде код парламента ВИДЕО

Министар унутрашњих послова Александар Вулин на скупштинском Одбору за одбрану и унутрашње послове, у понедељак 16 новембра, указао је на то да је у извештајном периоду, од јула до септембра ове године, уочен значајан пораст прекршаја у области јавног реда и мира, што је последица рушилачких демонстрација које су у јулу одржане испред Народне скупштине, у којима је, како је истакао, полиција показала велику уздржаност.
– Гледали сте Франкфурт, Барселону, Берлин, Париз. Видели сте како се тамо полиција понаша и реагује на агресивне демонстранте. Погледајте колико се уздржавала наша полиција и зато одајем огромно признање тим људима и њиховим старешинама што су издржали да се не супротставе одмах и трудили се, дали сву прилику и време, да се хулигани повуку и да се избегне сукоб, нагласио је Вулин.

Министар је истакао да полицијски службеник Небојша Апостоловић, коме су у демонстрацијама поломљене обе ноге, сигурно није био испред Скупштине јер је био жељан да се са неким бије.

– Хоћу да се захвалим председнику Републике Србије Александру Вучићу што га није заборавио и што га је одликовао. Он је заслужио орден и тај чин говори о односу државе према полицији, навео је министар. Министар Вулин је указао и да се у јавности често прави ружна перцепција по којој је свако насиље над полицајцем прихватљиво и за које сигурно има неко оправдање, што није случај приликом напада на друге професије када читава јавност устане да такво понашање осуди.

Полицајац мора да буде заштићен. Он је заштићен законом и од стране Министарства унутрашњих послова, али у јавности морамо створити перцепцију да није дозвољено напасти полицајце и да не постоји разлог који то оправдава. Није нормално и дозвољено бацити металну ограду на полицајце испред Скупштине, није нормално поломити полицајцу обе ноге, и за то нема оправдања, поручио је Вулин истакавши да је глас посланика у тој осуди важан.

Извор: SRBIN.info