Vesti

Вучела ’95 на РТС-у крио „Олују“ сада рони крокодилске сузе

Културу сећања на Олују морамо да негујемо на тај начин да овакви злочини и оваква политика не би доживела своја признања и заборав као што доживљава, чему су Срби склони – рекао је главни и одговорни уредних „Вечерњих новости“ Милорад Вучелић и некадашњи генерални директор РТС-а, који се у то време срамно понео према жртвама Олује, не пустивши прилог трагедије и муке српског народа онако како доликује озбиљним медијима и у то време државној телевизији.

На то је подсетио и новинар и колумниста Славиша Лекић, истакавши како је Вучелић тог дана 1995. године био заузет „неким другим стварима“, уместо да пусти информацију о несрећи српског народа који је у колонама бежао главом без обзира са територије Хрватске.

– Шта данас прича лик који је 5. августа, пре 25 година, кр*** Весну Змијанац, звецкао коцкицама леда у „чивасу“, дувао томпус и заборавио да јави подређенима у РТС-у да ипак пусте вест о трагедији свог народа – написао је Лекић.

У то време Милорад Вучелић је био генерални директор РТС-а, а информацију о прогнаним Србима у Олуји, пустио је као споредну вест у неколико реченица, што многи и дан-данас памте, нарочито када он себи да за право да коментарише немили догађај на телевизији са националном фреквенцијом.

Сада је ипак променио плочу.

– Културу сећања на Олују морамо да негујемо на тај начин да овакви злочини и оваква политика не би доживела своја признања и заборав као што доживљава, чему су Срби склони. Што се тиче самог одласка Бориса Милошевића тамо, то је неки симбол националног стокхолмског синдрома – рекао је, између осталог, Милорад Вучелић.

Потпредседник Покрета Слободних грађана Павле Грбовић такође није остао имун на Вучелићеве речи о Олуји.

– Милорад Вучелић каже како су Срби склони заборављању. Сама његова појава потврђује колико је то болно тачно – написао је Грбовић.

Извор: direktno.rs