Izbor UrednikaVesti

„Жељко Митровић уништио гнезда белоглавих супова“

Нема заштићених врста у Србији осим грабљиваца који су узурпирали власт и отели институције од грађана. Један од њих, Жељко Митровић, похвалио се на Твитеру летом изнад резервата Увац, станишту белоглавог супа, иначе заштићене врсте“, саопштила је Народна странка Ужице.

„У исто време, Фонд за заштиту птица саопштио је да је хеликоптер летео око гнезда у колонији белоглавих супова. Преплашени младунци су, мада неспособни за лет, искакали из гнезда. Евидентирано је шест који су испали из гнезда. Мештани и чувари спасили су три.

У землљи где не постоје институције, реакција на ово злодело ће, наравно, изостати. Митровић, наравно, неће биди предмет истраге, ни санкција. Зашто је овај човек изван закона, а у резервату и буквално хеликоптером изнад младунаца заштићене врсте?

Зато што је важна карика у једном од најважнијих политичких пројеката власти – а то је заглупљивање, дезинформисање и застрашивање грађана Србије. Власт му је омогућила да злоупотреби јавно добро – националну фреквенцију.

Симбиоза актуелног режима и Жељка Митровића је бизарна и болна. Он помаже режиму тако што велики број грађана слуђено гледа стварност кроз пинк наочаре. Власт му дозвољава да се игра где хоће. Играчке су му националне фреквенције, дражавни буџет, животи људи, резерват Увац, младунци белоглавог супа и здрав разум грађана. Та играчка му је омиљена, баш као и Александру Вучићу, председнику Србије.

Последице антикултурне политике која се спроводи са медија са националним фреквенцијама биће видљиве дуго. Она и служи томе да грађани не разликују добро од лошег, лаж од истине. риалити од стварности. Погледајте састав „Народне“ скупштине без легитимета и опозиције. Ком жанру припада? Жанру пинк риалитија.

За допринос Митровића у уништавању здравог разума и критичке јавности у Србији, власт му је опростила многе жртве. Младучад белоглавог супа су неприметни у дугом низу. Њих ће спашавати мештани. „Мештани“ ће заштити и Србију. Јавност у Србији сазрева и ускоро ће повратити власништво над јавним добрима. Митровићу се морају одузети играчке. Од националних фреквенција до заштићених врста“, каже са на крају саопштења, које потписује Ивана Парлић, повереник Народне странке Ужице..

Извор: direktno.rs