Izbor UrednikaTopZivot i Stil

Грчке хотеле се продају по цени стана

После неуспеле пролећне распродаје хотела, грчки власници некретнина покренули су други талас распродаје објеката. Поједини хотели могу да се купе по цени стана у центру Београда.

Велики број хотела у Грчкој који се продавао на пролеће и даље је у понуди, али су цене ниже.

Хотел у Грчкој кошта као стан у Београду

Тако сада купци могу да бирају породичне хотеле од 150.000 евра, колико кошта стан у центру Београда. За толико се, рецимо, продаје хотел у Неа Врасни близу мора са четири собе и великим апартманом, пише „Магазин Новости“.

За 300.000 евра може да се бира и хотел и место. За тај новац се продаје велики број објеката на Халкидикију, Крфу, Лезобосу, па и Пелепонезу, почевши од монденског Нафплија, док су у мањим местима око Спарте објекти по 200.000 евра.

Хотели се на Евији продају буквално будзашто, јер када се цена у Едипсосу подели са бројем соба, произилази да свака кошта 10.000 евра.

Купац са пола милиона евра је „прави краљ“ и може чак да размишља и о Санторинију. На овом острву, где летују богаташи, може да се пазари хотел 40 метара удаљен од плаже за 420.000 евра.

Занимљиво је да се и у самој Оји, где се наплаћује и залазак сунца, луксузан хотел са супериор апартманима у традиционалној градњи продаје за 800.000 евра. Ова цена је незамислива, јер се хотел налази на каскади, са базеном који има поглед на море и до ове године је ноћење наплаћивао 400 евра, а радио је 220 дана годишње и био попуњен 95 одсто.

Зашто грчки хотелијери продају објекте?

Најбољи одговор може да пружи Британац Бенџамин Вили Блек који је 2016. године купио хотел на Криту са 26 соба. Он је од грчке државе узео 800 евра по соби, запослене послао кући и закључао објекат.

„Нисам отворио хотел јер су туристи који долазе у Грчку незадовољни овогодишњом услугом која је пуна хигијенских ограничења, нема ноћног провода, а острво је пуно празних кафића и радњи, па ноћу свуда влада мрак и то не личи на Крит који очекују“, рекао је Блек за „Грик рипортер“.

Извор: rs.sputniknews.com