Vesti

ДАЛИ СМО РЕЧ, ТАКО ЋЕ И БИТИ! Демократски фронт потврдио одлуку; Обрт у афери „државни удар“

Лидери Демократског фронта потврдили су да ће гласати за Владу Здравка Кривокапића. „Дали смо ријеч, тако ће и бити“, рекао је један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

Милан Кнежевић (Фото: Јутјуб)

На конференцији за новинаре у Подгорици представници ДФ-а осврнули су се и на повлачење кандидатуре за министра Николе Терзића који је био предложен за ресор МУП-а.

Кнежевић је казао да ће на страначким органима подржати владу Здравка Кривокапића, те да нису нападали кандидата за министра Николу Терзића, који је повукао кандидатуру.

Како је рекао, нису доводили у питање Терзићев кредибилитет за функцију, али он „очигледно није могао да издржи притисак“.

Мандић је подсјетио да је став ДФ да ће гласати за владу Кривокапића.

– Дали смо реч, тако ће бити. Био сам у затвору, робијао сам, хапсили су ми мајку. ДФ је прошао кроз страшан прогон и сви сте свеедоци тога. Тако да не знам какав то прогон трпи кандидат за министра МУП-а па се повукао, заиста не знам. То је избор мандатара Кривокапића, ми се у то не мешамо. Ми ћемо да гласамо за Владу и то је једина истина – поручио је је Кнежевић.

Обрт у афери „државни удар“

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић саопштио је на прес-конференцији да је кључни сведок у афери „државни удар“ Мирко Паја Велимировић променио исказ и саопштио да је све радио и причао по налогу специјалних државних тужиоца Миливоја Катнића и Саше Чађеновића.

Управо су, како тврди Мандић, монтажери „државни удар“ Катнић и Чађеновић.

Он тврди да је Велимировић саопштио да није било никаквог оружја и да је све причао по директиви тужиоца.

– Сад би тужилац Саша Чађеновић требало да заврши у затвору, тамо гдје је намјестио свог рођака Михаила Чађеновића, који је мјесецима робијао на правди бога – казао је Мандић.

Председник Демократске народне партије Милан Кнежевић рекао је да имају информацију да је у понедељак Тужилаштву стигао исказ Мирка Велимировића, у коме наводи да је био уцијењен и да је зато „уперио прст у њега и Андрију Мандића“.

– Позивам Катнића да достави исказ суду. Ради се о бруталној монтажи за коју треба да одговарају Катнић и Саша Чађеновић.

Милан Кнежевић је казао да је у сазнању да је Тужилаштво за организовани криминал Републике Србије у понедељак послало Специјалном државном тужилаштву исказ Мирка Паје Велимировића у којем јасно саопштава да је био уцијењен, малтеретиран и притискан од главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и специјалног тужиоца Саше Чађеновића да „упре прстом у Демократски фронт, конкретно њега и Андрију Мандића”.

– Он је у том исказу у потпуности разобличио и размонтирао читав овај срамни, криминални поступак који се води против Андрије Мандића, Мишка Чађеновића и мене већ четири године – рекао је Кнежевић.

Кнежевић је истакао да зато позивају Катнића да одмах тај исказ достави Апелационом суду, да га не крије у фиоци „као што је постало стандардно понашање кад се докази окрену против њега“.

– Позивамо председника Вијећа Зорана Смоловића и судију известиоца на Апелационом суду Секу Пилетић да по службеној дужности затраже исказ Мирка Велимировића, али тражимо и да в.д. врховног државног тужиоца Ивица Станковић на основу исказа који је доставио Велимировић најзад покрене поступак против Миливоја Катнића – истакао је Кнежевић.

Извор: Вијести