Izbor UrednikaVesti

БОМБА ИЗ ВАШИНГТОНА! Огласио се Помпео, Трамп добија други мандат!?

Амерички државни секретар Мајк Помпео одбија да прихвати победу Џоа Бајдена на председничким изборима и данас је изјавио у Стејт департменту да ће „транзиција у другу Трампову администрацију“ бити лака.

Мајк Помпео. (Фото: state.gov)

„Биће то лака транзиција у другу Трампову администрацију. Тачно. Свет гледа шта се догађа. Пребројаћемо све гласове, а када то урадимо биће поново пребројани електорски гласови“, рекао је Помпео, преноси CNN.

Амерички председник Доналд Трамп се раније данас поново огласио на твитеру, и послао је својим присталицама поруку да се не предаје.

– Ми ћемо победити – стоји у твиту који је Трамп управо објавио.

Коначни резултати председничких избора у Америци ни недељу дана након изласка грађана на биралишта нису познати, иако су поједини медији на основу изборних пројекција демократског кандидата Џоа Бајдена прогласили победником.

Према пројекцијама, он је освојио више од 270 неопходна електорска гласа да би ушао у Белу кућу.

Трамп није признао пројекције по којима је победник председничких избора Бајден и у више наврата је критиковао гласање путем поште, наводећи да то отвара пут могућој изборној превари.

Он је захтевао поновно бројање гласова у појединим државама и тврди да ће „изгурати ствар на чистац“ и доказати да су избори покрадени.

Изборни штаб Доналда Трампа поднео је тужбе против савезних држава и тврди да је гласање и бројање гласова било нерегуларно.

Извор: Танјуг