Vesti

ДПС у Пљевљима губи чланове: Радован Пушоња након двије деценије чланства напустио партију!

Након јучерашњег јавног напуштања ДПС-а, младог активисте Милана Лечића, већ данас Општински одбор ДПС-а у Пљевљима напустио је и угледни грађанин Радован Пушоња, након двије деценије чланства.

Радован Пушоња, од данас и јавно бивши члан владајуће партије ДПС-а иако свој допринос партији не пружа од јуна 2020. године, упркос дводеценијском чланству, од 1997.године.

Пушоња је истакао да за вријеме чланства није имао материјалне и финансијске користи од те партије, партији је припадао из чистих идеала.

Без обзира на чланство у политичкој партији која је изгласала безбожни ,,Закон о слободи вјероисповијести“, Радован је био активни учесник литија од самог почетка њиховог организовања,од краја децембра 2019.године.

,,Од децембра до јуна 2020.године био сам изложен уцјенама од стране ДПС-а због мог часног и хришћанског хода, са мојом браћом православним вјерницима. Сматрао сам литије првенствено вјерским скуповима, па сам самим тим био и учесник истих,вођен Божијим путем истине и правде, као сваки хришћанин“, казао је Пушоња.

Он додаје да је у мјесецу јуну 2020.године, санкционисан за режимску непослушност на сраман начин од стране директора ДОО ,,Чистоћа“, Саше Јечменице, који ми је прекинуо радни однос у поменутом предузећу.

„Одговорно тврдим да сам поштовао све обавезе из Закона о раду, везане за моје радно мјесто, а да је престанак уговора о раду, посљедица моје неоданости режиму. Цијену незапослења ћу часно и поштено уз Божију помоћ платити, уз подршку моје такође незапослене супруге и троје малољетне дјеце. Како је тешко доћи до запослења, ако 30-ог августа не дамо свој глас против тиранијске владавине, Црна Гора ће постати прва држава по броју младих који је напуштају, а Пљевља замрли и опустошени град упркос природним богатствима које посједује наша општина“, казао је он.

„За хљеб ћемо зарадити, али ћемо крст часни одбранити. За Будућност Црне Горе“, поручио је Пушоња.

izvor: in4s