Izbor UrednikaVesti

“Зар су избори били важнији од наших живота?”

По завршетку обраћања Ане Брнабић и Златибора Лончара грађанима Новог Пазара, за њима је у Општу болницу утрчала млада Сенада Јашаревић, чија је мајка синоћ умрла од короне, док јој је отац у тешком стању а, како каже, за њега није било места у болници. Уплакана Сенада је говорила Брнабић и Лончару да је доста са лажима, као и да је тачно да у Новом Пазару нема ничега, јер јој је мајка умрла без кисеоника.

“Хоћу да кажем, морам да кажем да је све лаж. Ово је неиздржљиво. И немојте више да нас вређате вашим изјавама, нашу интелигенцију, доста је више! Нађите начина да помогнете, да сачувамо још живота”, викала је Јашаревић.

Брнабић је одговорила: “Молим вас, реците ми шта је лаж, да бисмо знали шта да урадимо?”

“Шта је лаж? Лаж је да имамо кисеоника, да имамо здравствених радника, да имамо услове. Немамо ништа, људи! Општи је колапс. Њима (лекарима) свака част. Они су хероји”, рекла је Јашаревић.

“Немојте више да нас правите будалама, молим вас, изјаве нам не требају, прошли су избори. Зар су избори били важнији од наших живота? Од наших мајки, од наше браће? Омладина нам умире!”, рекла је уплакана Сенида Јашаревић.

Министар Лончар је рекао да не постоји систем који на све може да реагује, “Видели сте шта је било у Италији, Америци”, рекао је Лончар.

Подсетимо премијерку Србије и министра здравља Златибора Лончара у Новом Пазару дочекали су повици незадовољних грађана који су их питали зашто нису донели ништа од опреме, вичући да је на хиљаде људи заражено, док многи умиру.

Они су обишли Општу болницу у овом граду, а њихово обраћање непрекидно је било праћено незадовољним повицима окупљених.