Izbor UrednikaVesti

Стриц Николе Дивановића поручио синовцу: Бацио си љагу на породицу и Паштровиће, врати мандат који си пендреком добио

Стриц Николе Дивановића поручио синовцу: Бацио си љагу на породицу и Паштровиће, врати мандат који си пендреком добио, јер си га отео силом!

Петар Перо Дивановић из Паштровића, члана СНП-а од оснивања, и рођени стриц Николе Дивановића, који је на силу постављен за предсједника Општине Будва, позвао је свог синовца да врати мандат јер му не припада.

“У складу са слободарском и светосавском традицијом Паштровића, обраћам се јавности Будве и Црне Горе овим саопштењем. Најоштрије осуђујем све нападе на Митрополију црногорско-приморску Српске православне цркве. Такође, најоштрије осуђујем крађу народне изборне воље која се десила од стране Демократске партије социјалиста и њених сателита и бруталну употребу силе од стране полиције над мирним и поносним будванским народом.

Али такође осуђујем и поступак мог братанића Николе Дивановића, који је грубом силом и уз помоћ полиције, пендрека и сузавца, изабран за тобожњег градоначелника, чиме је грубо увриједио своје претке и честите Паштровиће и бацио на себе љагу.

Позивам га да предсједнички мандат остави ономе кога је народ изабрао и врати се исконским вриједностима свог племена и барјактарске куће Дивановића.

Сви среброљупци су кроз историју осуђени на презир и бојкот средине у којој живе. Не дозволи, синовче, да такав биљег обиљежи и тебе.

За два мјесеца ће редовни избори у нашем граду, па се кандидуј до миле воље и не брукај се више. Само што ће пребијени и понижени Будвани тада, 30. августа, једним потезом оловке на политичку маргину, да не употријебим неку грубу ријеч, послати све извршитеље овог пуча против народа, укључујући и тебе Никола, поручио је он.