Vesti

Милисав Паић: Ђукановић више не контролише ситуацију! Плаши се избора!

Поруке председника Црне Горе Мило Ђукановић против СПЦ видим у кључу хомогенизације његових присталица пред изборе 30. августа, који, по свему судећи, могу да доведу до смене власти. Он се тих избора озбиљно плаши, озбиљно је уздрман и зато тражи непријатеље, јер се хомогенизација најлакше чини када имате спољне непријатеље.

Мило Ђукановић (Фото: predsjednik.me)

Ово је изјавио дугогодишњи дипломата и председник Српског спољнополитичког круга Милисав Паић у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“.

“Црна Гора покушава да створи неку своју црногорску нацију и цркву кроз отклон према Србима и у негирању заједничких етничких корена. Много горе од стварања црногорске православне цркве, јесу оптужбе Мила Ђукановића на рачун Српске православне цркве – да је она у спрези са Москвом и Београдом и да подрива независност и стабилност Црне Горе”.

С обзиром на чињеницу да су парламентарни избори у Црној Гори већ за месец дана, наш саговорник Ђукановићеве поруке доживљава као део предизборне кампање актуелног председника државе, поготово што Мила, како каже, познаје деценијама уназад.

Милу непоходне теорије завере и угроженост од Русије и Србије
Председник Српског спољнополитичког круга каже да актуелна црногорска власт може веома мало да понуди својим грађанима.

Црна Гора је пред финансијским колапсом, туризам је апсолутно на нули, њихова економија не постоји, задужују се сваким даном све више, а епидемија короне ескалира и према броју становника Црна Гора има око 10 пута више заражених него што их је у Србији. Та ситуација Милу Ђукановићу наравно да не иде никако на руку и стварање теорије завере и неке угрожености споља је, према речима нашег саговорника, неопходна.
„Наравно да Русија и Србија „мењају” цео свет па онда и Црну Гору и да су им они онда „најнормалнији” и најгори непријатељи. Мило помиње и Србе који живе у Црној Гори и каже да они немају никаквог разлога да се сматрају угроженим али изражава наду да ће их бити мање. То значи да он иде на допунске притиске према онима који се декларишу као Срби и мислим да та ситуација не обећава стабилност и добробит Црној Гори,” рекао је Паић.

Милитантни црногорски националисти

Он наглашава да се понавља сценарио који смо већ могли да видимо и приликом прошлих парламентарних избора када је власт у Црног Гори баш у то време открила наводну српско – руску терористичку групу од десетак људи која је била спремна да обори власт, да „изврши државни удар”. Чак су и навели, подсећа Паић, да је то оружје, са којим су ти наводни терористи хтели да изврше државни удар, било у депоима црногорске војске и полиције.

„Очигледно је да у Црној Гори постоји одређени број врло милитантних црногорских националиста. Уз помоћ њих и њихових притисака Мило Ђукановић обезбеђује сумњиву већину за опстанак на изборима”, рекао је наш саговорник.

Извор: rs.sputniknews. com