Vesti

Митрополит Амфилохије: Мило претвара Црну Гору у сатанску заједницу

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије изјавио је да председник Црне Горе Мило Ђукановић проповеда сатанску Цркву и да хоће Црну Гору да претвори у демонску, сатанску заједницу.

Он је казао да „безбожници који се одричу ћивота Светога Петра Цетињскога и крштене Црне Горе и свих Црногораца, свих Срба кроз векове, хоће да стварају своје сатанске цркве“.

Митрополит који је служио свету архијерејску литургију у Цетињском манастиру, истакао је да власт данас поново скреће на безбожни, сатански, антибожји, антихристовски пут, антипетровски, антисветосавски, антипетроњегошевски пут, али да је светиња моћна и непролазна.

„То је оно што ради данас власт у Црној Гори, сели Црну Гору у скотско мртвило, ништавило и у исто време темељи будућност Црне Горе на богоубилаштву и братоубилаштву, на ономе што је урађено овде у време и после Другога светскога рата. На томе темељити будућност Црне Горе, то може само неко ко је изгубио памет, ко је сатанизован“, казао је Амфилохије. Рекао је да је сатана надахнуо и безбожнике у Христово време да убију Исуса, не схватајући да он није обичан човек који се убија, већ носилац вечнога живота, савршени Бог.

Нагласио је да они који данас управљају судбином овог народа, настављају безбожни, сатански пут гонитеља Христових, пут Пилата, пут ондашњих Јевреја који су разапели Христа, пут безбожника који су утамничили Ловћенског Тајновидца.

„Они тим путем ходе одричући се пута којим је кренуо овај народ и простор још апостолских времена, па наставио до и после Светог Саве и наставио Светим Петром Цетињским Чудотворцем и Петром Ловћенским Тајновидцем. Одричући се тога пута који води у живот вјечни, као и ћивота Светог Петра Цетињскога и пљујући у суштини на Светога Петра Ловћенског Тајновидца, нико од њих, па ни председник Црне Горе практично до данас није дошао у ове дане да узме благослов од Светога Петра Цетињскога, јер он за њих не представља ништа.“

Како је казао, Ђукановић хоће Црну Гору да поново поводе беспућем, враћајући се Питагори и Епикуру који грабе „искру божанску у скотско је селећи мртвило“, ходећи путем који води у смрт и пролазност, ништавило.

Владика је, како се наводи, „положио наду у Господа да ће се садашња црногорска власт, која се заклиње и ових дана се поново заклела у те вриједности Фрање Јосифа и његовога каплара, вратити путу Светога Петра Цетињскога Чудотворца и Светога Петра Ловћенскога Тајновидца, који је једини истински пут који води у живот вјечни и напаја људе животом и водом вјечном“.

„Истинска, права Европа није Фрања Јосиф, ни Наполеон, ни Хитлер и њихови духовни и морални наследници, него Европа апостола Петра и Павла, то је пут светих великих епископа римских Климента и Григорија Двојеслова, Бенедикта Нурскијскога, Светог Фрање Асишкога, Европа Шекспира и Дантеа. То је Европа, истинска, права, то су европске вредности.“

„Истинска Црна Гора јесте она Црна Гора Светога Петра Цетињскога Чудотворца, чије мошти овјде цјеливамо и Светога Петра Ловћенскога Тајновидца. Та Црна Гора није никада ишла беспућем, него путем који води у живот вјечни и свједочи тај пут и ту истину, тај живот и ту правду, чији су свједоци и наши дивни светитељи: Свети Сава, Свети Петар Цетињски и Свети Петар Ловћенски Тајновидац“, казао је Амфилохије.