Vesti

НЕМАЧКИ ПОСЛАНИЦИ: Црна Гора је мутирала у Елдорадо нарко картела и прања новца! Мафијашки систем као и на тзв. Косову!

Шеф спољнополитичког одбора посланичке групе АфД у немачком Бундестагу Армин-Паулус Хампел и члан спољнополитичког Одбора Бундестага Валдемар Херд упозорили су да се у Црној Гори крши минимални стандард сваког демократског понашања и да је слично Косову, како су оценили, држава постала „мафијашки плен“.

Немачки посланици у саопштењу за јавност истичу да чињеница да је ЕУ без реакције на изузетно напету ситуацију у Црној Гори, коју, према његовим речима и Немачка игнорише, генерише нови извор проблема на Балкану.

– Све више и више мафијашких структура окупља се у Црној Гори. Тамошња влада сузбија сву опозицију и све више крши минималне стандарде сваког демократског понашања. Слично Косову, мафијашки систем је државу за плен одабрао. Под вођством председника Ђукановића – кога још називају и „кумом Подгорице“ (НЗЗ) – земља је мутирала у Елдорадо нарко картела и прања новца – казао је Хампел и додао:

– Досад га је толерисао Запад, јер му је противљење Београду и чланство земље у НАТО било важније. Немачки министар спољних послова, који је недавно посетио Балкан, чини се да не процењује на одговарајући начин ситуацију у Црној Гори, нити је вољан да интервенише са европским партнерима – рекао је Хампел.

Како се у саопштењу наводи, сем опозиционих политичара, и представници цркве су такође у фокусу црногорске владе. Истиче се да се „државни прогон Српске православне цркве“ дешава у земљи кандидату за чланство у ЕУ, и ти, како се додаје, хапшењем и застрашивањем свештеника и црквених великодостојника.

– И то у земљи у којој више од 70 одсто људи припада Српској православној цркви – наглашено је у саопштењу.

Херд, који је и шеф Интерпарламентарне комисије за људска права, оценио је да је законско ограничавање имовинских СПЦ, нешто што подсећа на праксу комунистичких система.

– Политичка агенда владе Црне Горе према Православној цркви је крајње упитна, ако не и дискриминаторна. Усвајањем такозваног закона о религији отвара се ограничавање имовинских права Српске православне цркве. Такве праксе су иначе познате само у комунистичким системима. Лицемерно понашање Брисела показује да држава кандидат за ЕУ тренутно доноси такав закон у ауторитарном стилу, а да је ЕУ не критикује. Притом се ЕУ представља као велики заговорник људских права – рекао је Херд.

Гренел реаговао након што су Албанци отказали долазак у Вашингтон! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн