FotoTop

Новак након божићне литургије, чекао нафору у Цркви

Српска заједница у Бризбејну остала је јутрос запањена када је у њихов храм у предграђу Јужни Бризбејн ушао Новак Ђоковић и уљепшао им празник рођења Христовог.

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић, који са српском репрезентацијом игра на АТП турниру у Аустралији, појавио се на Божићној литургији у Цркви Светог Николе у Бризбејну. С одушевљењем примљен као посебан гост, Новак је у реду чекао своје парче нафоре.

Новак у цркви у Бризбејну, фото: Фејсбук – прота Хаџи Душан Стеванов

Српска заједница у Бризбејну остала је јутрос запањена када је у њихов храм у предграђу Јужни Бризбејн ушао Новак Ђоковић и уљепшао им празник рођења Христовог, преносе Новости.

Новак је током службе стајао међу вјерним народом, слушао проповијед и примио нафору.

После свете литургије насмијани Ђоковић се стрпљиво фотографисао са свима који су то жељели.

фото: Фејсбук – прота Хаџи Душан Стеванов

Фотографије и снимци тог „малог божићног чуда“ убрзо су преплавили друштвене мреже, а поред честитки поводом најрадоснијег хришћанског празника, одушевљени парохијани су оставили поруке подршке нашој репрезентацији.

Српски тенисери предвођени Новаком Ђоковићем и Виктором Троицким уз Бадњак су прославили са навијачима у Бризбејну побједу против Француске и пласман у четвртфинале АТП купа

„Хвала свима који су дошли на овај празник. Срећан Божић свима и хвала вам што сте остали овако дуго — и српским и француским навијачима. Ви сте права тениска публика. Видимо се у Сиднеју“, рекао је Ђоковић.