Vesti

Поново хаос у Будви: Сузавац, физички окршаји, више одборника у полицији (ВИДЕО)

Приватно обезбеђење испред зграде Општине Будва употребило је хемијска средства током седнице на којој новоформирана већина бира нове председнике Општине и Скупштине Будве.

У скупштинској хали умало је дошло до физичког контакта између одборника Крста Рађеновића (СНП) и Милије Секуловића (ДПС).

Одборници Демократског фронта и СНП-а ушли су на седницу нове већине у СО Будва после бројних перипетија са приватним обезбеђењем на улазу у холу зграде.

Ђорђе Вујовић је снимио кандидата за новог градоначелника Николу Дивановића унутар сале обраћајући се јавности да је доведен из Подгорице да задужи Будву за 40 милиона евра.

Убрзо је на седницу упало и приватно обезбеђење.

Јанко Димић (ДФ) казао је да је бачен сузавац и да су одборници истерани.

Крсто Рађеновиц (СНП) казао је да је одборник бачен на земљу и прскано му у очи и да су малтретирани од стране организоване криминалне групе (ОКГ).

Одборници Крсто Рађеновиц (СНП) и Дејан Божовић (ДФ) одведени су у полицију. Одборници нове скупштинске већине у Будви, ушли су раније у зграду Скупштине општине Будва, овог пута им је дозвољено на главни улаз, без легитимисања.

Симпатизери ДФ-а добацивали су независном одборнику Стевану Џаковићу да не улази у зграду.

Одборници ДФ заустављени на главном улазу од стране приватног обезбеђења.

Представници медија су заустављени поново на улазу, преносе Вијести.

Новинарка “Побједе” насилно је избачена хола, одборници ДФ-а скочили да је бране од приватног обезбеђења. Медијима данас није дозвољено од да присуствују седници на којој ће да се гласа о новом градноачелнику Будве, што је први пут у историји будванског парламента.