Vesti

Migrant iz Maroka potegao NOŽ na ulici, napao i policajca!

Sarajliju Armana Balića prošle sedmice napao je migrant potegavši na njega nož na Baščaršiji.

Balić je za Dnevni avaz rekao da je ranije mnogo puta pomagao migrantima jer ih nije mogao gledati kako gladni i prozebli tumaraju ulicama ali da je sada kap prelila čašu.

„Došao sam kući s posla i gledao televiziju. Odmarao sam se nakon napornog dana. Čuo sam odjednom galamu na ulici i vidio neko koškanje. Vidio sam manju grupu migranata, i video jednog od svojih komšija. Pozvao sam ga i pitao je li sve u redu. Nije mi ni stigao odgovoriti, a jedan od migranata okrenu se prema meni i na bosanskom jeziku mi opsova majku! Nisam verovao šta čujem“, ispričao je Balić.

On je rekao da se ubrzo pojavila policija a za njom i migrant koji ga je psovao.

„Stavio je masku i izvukao nož. Krenuo je prema meni, a ja nisam znao kako da reagujem, iskreno, uplašio sam se. Sve su to posmatrale i druge komšije koje su tada zagalamile pa mi migrant nije prišao, već je otrčao prema kampu u Đačkom domu u Borićima. Mislim da je bio drogiran ili pijan, jer normalan čovek ne bi potezao nož, pogotovo u tuđoj zemlj“, ispričao je on.

Policija je pojurila za njim, a jedan mladić je pokušao da ga zaustavi i savlada, ali je ranjen nožem u rame.

Drami tu nije bio kraj jer su policajci uspeli da sustignu migranta ali je on napao nožem. Policija je uspela da ga razoruža i uhapsi.