Izbor UrednikaTopVesti

Син амбасадора ухапшен у Србији због кријумчарења миграната

Син пакистанског амбасадора у Букурешту ухапшен је данас у Србији, на граничном прелазу Хоргош, због сумње да је службеним дипломатским возилом те амбасаде покушао да троје миграната из Бангладеша прокријумчари преко границе између Србије и Мађарске, саопштило је Тужилаштво за организовани криминал.

Он је ухапшен након вишемесечног предистражног поступка који је Тужилаштво за организовани криминал водило у сарадњи са Службом за борбу против организованог криминала и Безбедносно информативном агенцијом.

У саопштењу тужилаштва се прецизира да је држављанин Пакистана покушао да поменутим мигрантима за новац омогући недозвољен прелазак српске границе, тако што их је у Београду сместио у пртљажни простор дипломатског возила марке „мерцедес“, тип „Ц250 Д“ румунских регистарских ознака, који је у власништву његовог оца.

Том приликом су мигранти предали осумњиченом новац како би им се омогућио илегалан прелазак границе, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Након тога се возило упутило у правцу граничног прелаза Хоргош према Мађарској, где је контролом на граничном прелазу установљено да се у пртљажнику возила налазе скривени мигранти.

Пакистанац се терети за кривично дело недозвољен прелазак државне ганице и кријумчарење људи.

Одређено му је полицијско задржавање и он је уз кривичну пријаву спроведен у Више јавно тужилаштво у Суботици, наведено је у саопштењу.

Извор: Mediji