Vesti

Србин поручио милогорцима: Бранићемо Цркву и светиње по цену живота (ВИДЕО)

Посланик Демократског фронта (ДФ) Јован Вучуровић поручио је да ће укинути срамни закон о слободи вјероисповијести чим “збришемо ДПС са политичке сцене ЦГ”.

”Полицијска хунта, уз помоћ дизача руку из владајуће већине је донијела тај сраман закон. Жртва коју је ДФ спреман да поднесе у одбрани Цркве је много већа, него што мисле ови из ДПС-а. Спремни смо на највећу жртву. Бранићемо светиње и СПЦ по цијену живота, јер смо се заклели на Тројчиндан”, рекао је он.

Вучуровић је назвао покушајем заташкавања записник са сједнице Скупштине на којој је усвојен Закон о слободи вјероисповијести одржане 26. и 27. децембра.

Он је казао да заташкавање за циљ има да помогне „полицијској хунти која је похапсила посланички клуб ДФ-а“ и истакао да је то најсрамнији дан у историји парламентаризма у Црној Гори.

„Тај такозвани закон (о слободи вјероисповијести) ћемо да срушимо и укинемо чим збришемо ДПС са политичке сцене 30. августа. Жртва коју је ДФ спреман да поднесе у борби за одбрану светиња и СПЦ је много већа него што мислите – она највећа. Ми ћемо наставити да дјелујемо онако како смо се заклели на Тројичиндан. Да бранимо СПЦ, да бранимо светиње по сваку цијену – по цијену живота“, поручио је посланик ДФ-а.

„Црна Гора ће побиједити издајнички Монтенегро“, јасан је Вучуровић.