Izbor UrednikaTopVesti

Kina TAJNIM ORUŽJEM napala indijske vojnike i skoro ih ŽIVE SKUVALA! Kineski profesor: To oružje zagreva tečnost pod kožom do BOLNE TEMPERATURE

Kineska vojska koristila je „mikrotalasno“ oružje kako bi naterala indijske vojnike da se povuku sa sporne teritorije na himalajskoj granici, tvrdi kineski profesor.

Elektromagnetno oružje, koje je skuvalo tkivo neprijateljskih vojnika, „pretvorilo je vrhove planina u mikrotalasnu pećnicu“ i nateralo ih na povraćanje, rekao je stručnjak za međunarodne studije Đin Kanrong studentima u Pekingu. Đin je hvalio kineske oružane snage zbog „odlično“ izvedene akcije, koja im je omogućila da oteraju indijske vojnike, a da ne ispale nijedan metak, odnosno ne prekrše zabranu otvaranja vatre, prenosi „Dejli mejl“, pozivajući se na „Tajms“.

Oružje je primenjeno krajem avgusta, nekoliko nedelja nakon što je na granici izbio sukob u kome su se vojnici tukli motkama i gađali kamenicama, pri čemu je umrlo najmanje 20 indijskih vojnika. Bio je to najšešći sukob na granici u poslednje 53 godine.

Profesor Đin je objasnio studentima da su neprijateljski vojnici na vrhovima brda počeli da povraćaju 15 minuta nakon što je oružje upotrebljeno.

– Nisu mogli da ustanu, pa su bežali. Tako smo ponovo uspostavili kontrolu nad teritorijom- objasnio je.

Kineske snage su odlučile da primene elektromagnetno pulsno oružje zato što je bilo suviše visoko da bi se borili protiv tima tibetanskih alpinističkih snaga.

Amerika je takođe razvila elektromagnetno oružje, ali je Kina prva zemlja u svetu koja ga je upotrebila protiv neprijateljskih trupa u svetu.

Oružje, koje je zamišljeno i za uspostavljanje kontrole nad masama, funkcioniše tako što zagreva tečnost pod kožom do bolne temperature tako da žrtve napada moraju da napuste područje.

Kineski Poly WB-1 prvi put je prikazan na aeromitingu 2014. i navodno je bio namenjen kineskoj mornarici. Postoji sumnja da je slično oružje korišćeno i protiv američkog diplomatskog osoblja koje se misteriozno razbolelo u Kini i Kubi u nizu incidenata počevši od 2016.

Vest o navodnom korišćenju oružja na Himalajima stiže u trenutku kada Kina i Indija razmatraju kako da smanje tenzije na himalajskoj granici. Indija, koja ima nuklearno naoružanje, stacionirala je desetine hiljada vojnika nakon što su tenzije kulminirale smrtonosnom borbom u „srednjovekovnom stilu“.

Indija je saopštila da je izgubila 20 vojnika u noćnoj borbi u kojoj je učestvovalo oko 900 vojnika, dok Kina nije navela podatke o broju žrtava, mada je priznala da ih je bilo.

Obudkcija je pokazala da je „glavni razlog smrti utapanje i da se čini da su pali u vodu sa visine zbog povreda na glavi“, saopštio je jedan zvaničnik.

Zbog temperatura koje su se spustila na minus 18 stepeni Celzijusa, dve strane razmatraju povlačenje iz graničnog područja u fazama.

Prema planu, o kome su vrhovni komandanti obe strane razgovarali prošlog petka, obe strane će se povući iz spornog područja oko jezera Pangong-Co i uspostaviti tampon-zonu.

Kinesko-indijski rat izbio je 1962. Zbog spora oko granice na Himalajima. Obe zemlje i dalje polažu pravo na hiljdae kvadratnih kilometara teritorije.