Izbor UrednikaUncategorized

MIGRANT ODGOVORAN ZA MASAKR U FRANCUSKOJ: Otkriven identitet terorista, Tadičev i Vučićev potrčko Nebojša Krstić i poslanica SNS Ljiljana Malušić traže da se Srbija naseli migrantima (VIDEO)

Osumnjičeni, identifikovan kao Ibrahim Ausaui, sleteo je krajem septembra na italijansko ostrvo Lampeduza, gde su ga vlasti stavile u karantin pre nego što su ga pustile sa naredbom da napusti italijansku teritoriju.
Prema izvorima portala Pariz meč, reč je o Tunišaninu starom 21 godinu, koji je nedavno stigao u Francusku.

Lokalni poslanik Erik Kjoti na svom nalogu na tviteru objavio je takođe ove informacije.

Nakon napada na ljude ispred katedrala, policija je „neutralisala“ muškarca ranivši ga u rame, a potom ga je odvela u bolnicu.

Prema rečima gradonačelnika Nice, Kristijana Estrosija, on je neprestano ponavljao „Alahu akbar“ dok su mu pružali medicinsku pomoć.

Podsećamo, danas se u Francuskoj desila serija terorističkih napada.

Tenzije između muslimanskog stanovništva i zvaničnog Pariza došle su do usijanja ovog jutra, a po društvenim mrežama se šire neproverene informacije da teroristi napadaju u ime turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Prvi napad dogodio se u Nici, a drugi nedaleko od Avinjona. U međuvremenu, treći napad desio se na drugoj strani sveta – u Saudijskoj Arabiji gde je ranjen službenik francuske ambasade.

Napadi su se dogodili u vreme kada se Francuska još oporavlja od ubistva nastavnika Samjuela Patija, kojem je muškarac čečenskog porekla odsekao glavu ranije ovog meseca jer je učenicima prikazivao karikature islamskog proroka Muhameda tokom lekcije o slobodi govora.

Francuska i Turska su zaoštrile odnose zbog karikatura proroka Muhameda, nakon što je ovog meseca odrubljena glava nastavniku koji je učenicima pokazao karikature na času o slobodi govora.

Neke od najvećih svetskih sila odbile su sporazum iz Marakeša koji olakšava masovnu migraciju i ograničava pravo na slobodu govora kada je u pitanju migrantsko nasilje.  Mnoge sa masovnim dolaskom migranata zabrinjava da će se u Srbiji otvoriti stvoriti novo Kosovo, kao što je to bio slučaj sa Titovom politikom otvorenih granica nakon Drugog svetskog rata nakon koje su Srbi izgubili demografski balans na Kosovu. 

Srbija je odlučila da potpiše riskantan pakt UN o migranima koji su odbile Sjedinjene Američke Države, Brazil, Švajcarska, Izrael, Austrija, Italija, Mađarska, Poljska i brojne druge države. Zbog navedenog sporazuma u Belgiji je pala vlada, dok je vlast predvođena sa SNS bez javne rasprave potpisala navedeni sporazum.

Zanimljiva je i činjenica da su većinu prilikom izglasavanja formirale one države Afrike i Azije u koje migranti ne dolaze.

Iznenadno potpisvanje sudbonosnog sporazuma kojim ima potencijal da ugrozi demografsku stabilnost Srbije, mnoge je podsetilo na potpisivanje Briselskog sporazuma 2012 godine, koji takođe nije prezentovan javnosti i prihvaćen je bez javne debate.

Političar Nebojša Krstić nekadašnji savetnik predsednika Srbije Borisa Tadića, danas poznat po bliskim vezama sa režimom Aleksnadra Vučića izneo je ekstremistički stav da migranti trebaju da nasele srpska sela.
 
„Bolje naseliti prazna sela migrantima koji žele da se bave poljoprivredom, nego da zemlja bude napuštena“  okačio je na Tviteru Krstić koga preti etikete glasnogovornika SNS. 

Komentari na društvenim mrežama na Krstićevu izjavu su mahom negativni, građani podsećaju Nebojšu Krstića na činjenicu da su Englezi isto tako primili migrate, a danas su nacionalna manjina u Londonu, dok je ista sudbije zadesila i Belgijski Antverp. Neki osporavaju Krstićevu predrasudu da će migranti raditi na našim selima jer evropske zemlje imaju veliki problem sa migrantima koji ne žele da rade već žive od socijalne pomoći.

„Da li se ti sećaš Krstiću masovnih silovanja žena u Kelnu za novu godinu koje su počinili ti Vučićevi i Merkelini migranti, da li si video naslove i snimke napada na žene u Obrenovcu i širom Srbije. Ti se ne brineš, tvoja porodica će biti bezbedna“ napisao je jedan građanin.

Jedan korisnik kaže da se radi o diskriminaciji po rasnoj osnovi, jer ne mogu migranti samo na osnovu porekla dobijati kuće, dok brojni građani Srbije nemaju rešeno stambeno pitanje.

Sam sporazum direktno ograničava ljudsko pravo na slobodu govora, jer se pod izgovoro borbe protiv „ksenofobije“može sprovesti politička represija nad neistomišljenicima. Pored toga sve asocijacije psihjatara u svetu su odbile da ksenofobiju svrstaju na spisak fobija, jer je sa stanovišta struke nemoguće imati fobiju prema stranici, što implicira da se radi o para-psihjatrijskom pojmu.

Stav Krstića se podudara sa izjavama Aleksandra Vučića da njegova vlast planira da nadoknadi mlade koji odlaze iz zemlje sa prilivom migranta, dok je poslanica SNS Ljiljana Malušić poručila da migrantima treba dodeliti napuštene kuće po Srbiji.

Potpisivanje pakta UN predstavlja kontinuitet sa politikom vlade Srbije, jer je predsednik Srbije, a ujedno i predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio da država ima plan da ostvari nulti migracioni saldo to jest da desetine hiljada mladih koji odlaze iz zemlje zamene migrantima o čemu je i javno govorio na pres konferencijama.

„Što se tiče migrantornih kretanja 2028 do 2030 ćemo imati nulti migracioni saldo, imaćemo jednak broj emigranta i imigranata u Srbiju. Posle 2030 imaćemo veći broj imigranata nego emigranata iz Srbije“ rekao je Vučić u martu ove godine.

Pored plana Vučića za masovno naseljavanje migranata, poslanica SNS Ljiljana Malušić je prilikom donošenja novog zakona o azilu kojim je olakšana masovna migraciju u našu zemlji, a Srbija se obavezala da iz novca poreskih obveznika finansira socijalnu pomoć za azilante, saopštila da njena vlast planira da deli besplatne kuće migrantima.

„Svako ima neku praznu kuću, toliko ima praznih kuća po Srbiji mislim na desetine hiljada, i lepo natalite nam je pao mislim da smo jedna od zemalja koja je pri kraju lestvice u Evropi“ rekla je Malušić o planu da se migranti masovno naseljavaju po Srbiji.


Nekada neisprovocirano nasilje u miru, može da zaseni najgore ratne zločine, a najveći problem zločina je njihovo zataškavanje i medijsko skrivanje posledica od javnosti.

FOTO: BORBENI EFEKTIVI