Izbor UrednikaVesti

Скандал у Паризу: Дјечак из Србије брутално претучен јер је одбио да скине крст

Француски сајт „Сви Срби у Паризу“ објавио је информацију да је један дјечак српског поријекла у главном граду француске брутално претучен јер је одбио да скине ланчић на коме се као привезак око његовог врата налазио крст.

Напад се догодио у уторак, у школи „Маркс Дормоа“ у 18. париском арондисману.

Француски сајт „Сви Срби у Паризу“ објавио је информацију да је један дјечак српског поријекла у главном граду француске брутално претучен јер је одбио да скине ланчић на коме се као привезак око његовог врата налазио крст.

Напад се, према писању сајта, догодио у уторак, у школи „Маркс Дормоа“ у 18. париском арондисману, преноси Спутњик.

„Овај страшан догађај се догодио у уторак ујутру у дворишту школе. Иако му је крст на огрлици био испод одеће, младом Србину су пришла петорица дечака и рекли му да скине крст. Л.П. је одбио, при чему су га сва петорица окружила и инсистирала да то уради. Како нису успели да га натерају, један од њих, који му је стајао иза леђа, изненада га је оборио на земљу и сва петорица су почела брутално да га шутирају где су стигла.

Дечак је добио ударце по целом телу. Поцепана му је усна, добио је неколико удараца у пределу тестиса и у главу. Петорица нападача га нису штедела и веома су били брутални на очиглед других ученика. Ова ситуација је трајала све док неколико ученика нису почела да вичу и дозивају помоћ а то није било одмах“, наведено је на сајту „Сви Срби у Паризу“.

Дечака, чији се идентитет не наводи, у дворишту школе напало је петоро деце узраста 11 година.

Наведено је и да су родитељи поднели тужбу.